Allison na pole Verstappen: 'Niet eerste keer dat hij snelste auto heeft' Max Verstappen

Allison na pole Verstappen: 'Niet eerste keer dat hij snelste auto heeft'

Door Sjoerd Valkering 17 november 2019 | 02:47


Max Verstappen pakte zaterdag de pole op het circuit van Interlagos. De Nederlander begint zondag aan de Grand Prix van Brazilië met Sebastian Vettel en Lewis Hamilton achter zich. Mercedes' technische directeur James Allison geeft complimenten aan Red Bull Racing en Verstappen.

'Uiteraard zie ik liever één van onze rijders op pole staan', begint hij tegenover Motorsport-total.com. 'Maar Max zag er al het hele weekend snel uit', vervolgt de chef. 'Het is niet de eerste keer dit jaar dat hij de snelste auto heeft. Daarom kan je niet zeggen dat dit zomaar uit het niets komt.'

Allisson noemt de RB15 verder 'een zeer goede auto' en Verstappen 'een zeer goede coureur'. 'Ze hebben het beter gedaan dan wij, daarom verdienen ze de pole position', is hij van mening. 

Fout Mercedes

Het team uit Stuttgart heeft een fout gemaakt met de instelling van de vooras in Brazilië. Daar zijn ze pas later achter gekomen. 'In de kwalificatie kwamen we er achter dat we niet goed zaten'. vertelt hij eerlijk. 'Als we dit eerder hadden opgemerkt, hadden we mogelijk meer kans gehad op de pole', aldus Allison. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws