Verstappen analyseert Verstappen: 'Je wilt de exit niet verpesten' Max Verstappen

Verstappen analyseert Verstappen: 'Je wilt de exit niet verpesten'

Door Hans van Brunschot 17 november 2019 | 11:56


Max Verstappen scoorde een schitterende pole position tijdens de kwalificatietraining voor de Grand Prix van Brazilië en schoof na afloop van de sessie aan bij SkySports om zijn eigen prestaties te evalueren.

'Je wilt in de kwalificatie zoveel mogelijk van de baan gebruiken', opent Verstappen die aangeeft dat zowel de eerste bocht als de derde bocht naar links extreem aangesneden wordt. 'Je pakt daar extreem veel kerb mee om je lijn zo recht mogelijk te houden.'

Na het rechte stuk waar zijn vader ooit Juan Pablo Montoya torpodeerde, gaat het vol in de ankers. 'Je hoort daar bijna dat we extreem laat remmen, op vijftig meter van de bocht. Vervolgens laat je de auto weer zo ver mogelijk naar buiten lopen om zoveel mogelijk snelheid mee te nemen.'

Sterk middengedeelte

Vervolgens belandt de ronde in het middengedeelte, het gedeelte van de baan waar Verstappen verrassend sterk voor de dag kwam. 'Het is een heel technische sector, het moeilijkste gedeelte van het circuit. Je wilt daar diep inremmen, maar niet de ver naar buiten rollen, want de kerb is daar heel hobbelig en dat kost tijd.

Na het technische gedeelte volgen er nog drie bochten waarvan de eerste make or break voor een goede rondetijd is. 'Hier wordt het nog lastig. Je weet dat je aan een goede ronde bezig bent, maar het is nog één bocht te gaan en je wilt de exit niet verpesten. Ik remde daar een meter later dan eerst. Het pakte gelukkig goed uit, je gebruikt ook daar heel de exit over de kerb. Het is daar eigenlijk belangrijker om een betere exit te hebben dan het binnenkomen ervan, want je neemt al die snelheid mee op het rechte stuk dat er na komt', besluit Verstappen zijn analyse.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws