Update | Excuses van Kubica richting Verstappen: 'Ik baal daar van' Max Verstappen

Update | Excuses van Kubica richting Verstappen: 'Ik baal daar van'

Door Sjoerd Valkering 18 november 2019 | 11:26


Max Verstappen kreeg bijna weer een 'Oconnetje' in Brazilië. De Nederlander lag weer aan de leiding bij de GP van Brazilië en botste net als in 2018 bijna tegen en achterblijver aan. Robert Kubica had een unsafe release in de pitstraat, waardoor Verstappen hard moest remmen.

Op de persconferentie beaamt de Red Bull-rijder dat het even spannend was na zijn eerste pitstop op Interlagos. 'Ja, ik kwam bijna in de anti-stall terecht. Het was echt heel close', zegt Verstappen eerlijk over het moment waarvoor Williams is bestraft.

Door dit moment kwam Verstappen achter Hamilton terecht. De Nederlander kon het snel goed maken omdat Hamilton vast zat achter Charles Leclerc. Daar had Verstappen geluk mee, zo geeft hij zelf ook aan. 'Gelukkig voor mij kwam Lewis tijdens mijn outlap in de tweede sector klem te zitten achter Charles.'

Complimenten voor team Red Bull

Bij de tweede pitstop had Verstappen hulp van zijn team nodig. Ze maakten een stop van 1,9 seconden, waardoor Verstappen 1,1 seconden won ten opzichte van Hamilton en de tweede undercut van de wereldkampioen kon weerstaan. Hij hield een krappe seconde over toen hij op de baan kwam.

'Ze hebben vervolgens een goede pitstop afgeleverd. Volgens mij duurde die maar 1,9 seconden, dus dat was fantastisch', complimenteert hij zijn team. 'Op de medium band was Lewis daarna hard aan het pushen. Op die compound waren we vrij aan elkaar gewaagd. Ik denk dat als er geen safety car was geweest, we een mooi gevecht zouden hebben gehad aan het eind van de race', aldus Verstappen. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 11.21u - Excuses van Kubica voor bijna-botsing

Robert Kubica heeft zijn excuses gemaakt richting Max Verstappen voor de bijna botsing die plaatsvond in de pitstraat. De Pool werd door zijn team weggestuurd, maar kwam bijna pardoes met wedstrijdleider Verstappen in aanvaring, die hard moest remmen. Williams heeft een unsafe release aan haar broek gekregen.

'Ik baal daar wel van', zegt de Poolse coureur eerlijk. 'Ik snap hoe vervelend het is als je vooraan rijdt en dan gebeurt dit. Dit had niet mogen gebeuren, vooral omdat ik vooral ook alleen met George Russell aan het strijden ben.'

Kubica is niet schuldig. Hij kijkt alleen naar de zogenaamde lollypop-man die groen licht geeft om gas te geven. 'Ik verontschuldig mij ervoor, maar kon er zelf niet aan doen', aldus de Pool tegenover Motorsport.com.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Braakbal
18 Nov 2019 om 11:33

Ze hopen bij Williams op nog wat extra korting voor de motor van volgend jaar zeker?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws