Verstappen: 'Ik twijfelde of het goed zou uitpakken voor me' Max Verstappen

Verstappen: 'Ik twijfelde of het goed zou uitpakken voor me'

Door Sjoerd Valkering 18 november 2019 | 03:16


Max Verstappen ging bij de safety car naar binnen toen de auto van Valtteri Bottas werd weggetakeld. De Nederlander gaf daarmee de leiding weg aan Lewis Hamilton, die volgens zijn engineer het tegenovergestelde moest doen van wat Verstappen deed voor het besluit om de pitstraat in te rijden. Verstappen ging naar binnen, dus Hamilton moest op de baan blijven.

Verstappen viel terug naar de tweede plaats en moest hopen dat er genoeg tijd was dat de achterblijvers, die nog tussen hem en Hamilton in zaten, hun gelapte rondje mochten goedmaken. Dat mocht van de wedstrijdleiding, waardoor Verstappen pal achter Hamilton kwam te zitten op versere banden. Vervolgens viel Verstappen bij de herstart meteen met succes aan.

Twijfels bij Verstappen

Zo eenvoudig als het er op televisie uit zag, zo zeker was Verstappen niet van zijn zaak toen de safety car nog aan het rijden was. 'Het team deed het erg goed toen ze toen meteen naar binnen haalde voor de zachte banden. Maar ik twijfelde wel op dat moment of het wel goed zou uitpakken voor me, ik was er niet zo van overtuigd', zei Verstappen eerlijk op de persconferentie.

Strijd met Hamilton

Verstappen genoot van de strijd met Hamilton. Hij haalde hem maar liefst twee maal in op de baan. 'Het was leuk', liet hij nog meer weten bij het persmoment. 'Het is leuker als je met de wereldkampioen in gevecht bent dan met iemand voor de tiende plaats of iets dergelijks. Het was een goed gevecht en gaven elkaar genoeg ruimte, het was cool.' (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Video: Dubbelslag Red Bull na herstart

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Heinz53
18 Nov 2019 om 11:22

Wat een race ! Zelf vond ik het de mooiste race van het jaar met die inhaalacties van Max. Superstrategie van RBR. Honda zit niet stil en weet de auto tot de snelsten te krijgen. Ik had het dit jaar eerlijk gezegd niet verwacht en na de zomerstop heb ik me menigmaal zitten verbijten door de snelheid van de Honda. Ook chapeau voor Lewis die zijn fout op Albon toegaf. Jammer voor Albon, want ik gun het hem zo. Pierre Gasly kreeg de tweede plek in de schoot geworpen en door deze plek werd het een prachtig podium. Jammer dat Sainz pas uren later te horen kreeg dat Lewis zijn derde plek was kwijtgeraakt. Waarom moet dat zo lang duren? Het was overduidelijk dat Lewis fout zat.
Jammer voor Sainz dat hij het feestje op het podium niet mee mocht vieren. En dan de Ferrari,s .... Die zochten voor de komische noot in deze bloedstollende race. Wat een afgang. Is dit nu frustratie dat ze niet meer de snelsten zijn ? Ik denk dat er binnen de Ferraripaddock harde woorden gevallen zijn richting de beide coureurs.. We zullen het wel horen.
Hulde voor Max en zijn superrace.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws