Palmer: 'Verstappen heeft briljant gereden, Honda-motor was sneller dan Mercedes' Max Verstappen

Palmer: 'Verstappen heeft briljant gereden, Honda-motor was sneller dan Mercedes'

Door Sam Koster 18 november 2019 | 12:45


Lewis Hamilton had de race kunnen winnen, maar Verstappen heeft met meer snelheid en een betere strategie de winst naar zich toegehaald. Dat zegt Jolyon Palmer in de Chequered Flag Podcast van BBC Radio 5.

Voor Hamilton ging veel fout rond de pitstops. Verstappen kwam bij de eerste stop, mede doordat hij moest uitwijken voor Robert Kubica, achter Hamilton en Leclerc terecht. 'Op dat moment had Hamilton de race in z'n zak,' stelt Palmer.

Een ronde later was Verstappen echter al de voorste van het drietal. 'Hamilton zat daar te slapen,' vervolgt Palmer. 'Ten eerste dacht Hamilton dat hij veilig zat door Leclerc in te halen. Verstappen kwam echter achter hem aan en Hamilton liet in bocht een de binnenkant open,' aldus de voormalig Renault-rijder.

Honda sterker dan Mercedes

Naast Verstappen is volgens Palmer ook Honda een winnaar dit weekend. Niet eens zozeer wegens de tweede plek van Pierre Gasly, maar vanwege de manier waarop hij die in de laatte ronde verdedigde. 'Hamilton en Gasly raceten zij aan zij, en Honda-motor won het van de Mercedes-motor,' concludeert Palmer. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws