Mol uitzinnig over race Verstappen: 'Dat lef had hij gewoon' Max Verstappen

Mol uitzinnig over race Verstappen: 'Dat lef had hij gewoon'

Door Maurits Kappetijn 18 november 2019 | 20:46


Olav Mol heeft zondag met open mond de Grand Prix van Brazilië becommentarieerd. De commentator van Ziggo Sport zag een sublieme race van de Limburgse coureur, die op het circuit van Interlagos zijn achtste overwinning uit zijn carrière pakte.

Op bezoek bij Peptalk blikt Mol terug op het verreden raceweekend. 'We zagen dit weekend de reden waarom Max aan Formule 1-doet. Hij wil absoluut dominant zijn en zijn krachten op ieder moment tonen. Hij heeft twee keer de wereldkampioen moeten inhalen, die ook nog eens in die almachtige Mercedes reed. Max had het lef om bij die laatste safety car gewoon nog een keer volle bak aan te vallen en dat was fantastisch. Wat ook zo knap is dat hij in zijn outlap na de pitstop zes á zeven tienden sneller was; dat heeft hem flink geholpen.'

Door zijn overwinning en het debacle van Ferrari staat Verstappen momenteel derde in het kampioenschap. Die plek zal Max in Abu Dhabi met hand en tand proberen te verdedigen, denkt Mol. 'Natuurlijk gaat hij dat doen, al is het om een eventuele bonus in zijn contract. Maar uiteindelijk draait het voor Max maar om één ding en dat is kampioen worden. Van echte tevredenheid is dus nog geen sprake.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws