Brazilianen hebben nieuwe bijnaam voor geliefde Verstappen na winst Max Verstappen

Brazilianen hebben nieuwe bijnaam voor geliefde Verstappen na winst

Door Joris Verwijst 19 november 2019 | 13:25


Na zijn legendarische derde plaats bij de regenachtige Grand Prix van Brazilië in 2016 kon Max Verstappen eigenlijk al niet meer stuk bij de Braziliaanse fans van de Formule 1. Na de overwinning van de Nederlander op Interlagos is hij nog net wat populairder geworden. Rubens Barrichello weet wel waarom. 

'Max reed ongelooflijk sterk. Over het gehele weekeinde gezien heeft hij een dikke tien gescoord', aldus Barrichello tegenover De Telegraaf. 'Max is een agressieve coureur. Dat vinden de mensen te gek. Daarnaast is hij ook heel uitgesproken. Hij zegt wat hij denkt. Dat alles maakt hem tot een zeer populaire coureur in Brazilië.'

Nieuwe bijnaam voor Verstappen

De sterke prestaties van Verstappen maken indruk in Brazilië. In 2016 was er dus die regenrace, in 2018 had Verstappen eigenlijk moeten winnen. Toen was daar echter ineens Esteban Ocon, die Verstappen als leider van de wedstrijd toucheerde en hem zodoende van de overwinning beroofde. 

In de Braziliaanse media schrijft men met lof over Verstappen. Dagblad Agoro noemde hem maandag al 'De Vliegende Hollander' als nieuwe bijnaam. O Globo sprak van 'een perfecte dag' voor Verstappen en zag de Limburger 'over het circuit vliegen'. Extra heeft het over een 'soevereine Max in een knotsgekke race'. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws