Engels medium vreest: 'Kwestie van tijd voordat Verstappen Hamilton van de troon stoot' Max Verstappen

Engels medium vreest: 'Kwestie van tijd voordat Verstappen Hamilton van de troon stoot'

Door Christian Moerman 19 november 2019 | 17:59


Er is weinig twijfel over mogelijk, de prestatie van Max Verstappen in Brazilië was er eentje van werelds formaat. Analytici hebben zelden zo'n dominante Verstappen gezien. Wat belooft dit voor volgend jaar? In Groot-Brittannië weten ze dat het nooit lang meer kan duren.

'Hoe vaak heeft een coureur (Lewis, red.) Hamilton twee keer in kunnen halen op het circuit om de leiding te pakken? Hoe vaak ging het zo makkelijk? De tweede inhaalactie van de Nederlander op nieuwere banden was te verwachten maar nog steeds indrukwekkend', zo begon Daily Mail over het weekend op Interlagos.

Ook over de andere inhaalactie waren de Britten resoluut: 'De race leek verloren toen hij (Verstappen, red.) de pitstraat uit reed en achter Hamilton terecht kwam. Desalniettemin hield hij hem bij en een ronde later passeerde hij hem zelfs. Niet veel coureurs hebben het zelfvertrouwen om Hamilton uit te dagen, Verstappen grijpt elke mogelijkheid die hij krijgt met beide handen aan.'

Waarom Interlagos speciaal was voor Verstappen

Maar waarom is deze overwinning zoveel belangrijker voor Verstappen dan bijvoorbeeld die in Oostenrijk? 'Verstappen begint een weekend nooit als favoriet. Alhoewel dit in Brazilië wel het geval was, zagen we het meest dominante optreden van de Limburger tot op heden. Hij domineerde de kwalificatie, pakte de tweede pole van zijn carriere en toverde deze om in een overwinning.'

'Het belangrijkste punt is dat er tekenen zijn dat Red Bull het gat heeft gedicht en in 2020 eindelijk een auto kan leveren waarmee Verstappen wereldkampioen kan worden. Het is moeilijk om dit gevecht nog in het voordeel te zien van Lewis, Verstappen is pas 22 en wordt alleen nog maar beter, het is een kwestie van tijd voordat Verstappen Hamilton van de troon stoot', concludeert het engelse medium. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws