Hill doet onheilspellende voorspelling 2020: 'Mercedes moet zich zorgen maken' Max Verstappen

Hill doet onheilspellende voorspelling 2020: 'Mercedes moet zich zorgen maken'

Door Christian Moerman 20 november 2019 | 08:30


Red Bull heeft er het hele jaar niet zo sterk uit gezien als afgelopen weekend in Brazilië. Ook de Britse media is dit niet ontgaan. Het Sky F1-team, bestaande uit voormalig Formule 1-coureur Paul di Resta en wereldkampioen Damon Hill, denkt dat er een heftige titelstrijd aan zit te komen in 2020.

'Ze controleerden de race, ze controleerden het weekend, ze deden alles wat ze moesten doen. Als ze een competitieve bolide op het circuit zetten en als Honda er nog een schepje bovenop doet, dan moet Mercedes zich zorgen maken. Ze leveren nu prestaties in kwalificaties, als ze dit volgend jaar doen, dan kunnen ze races controleren', zo opende di Resta volgens Foxsports.

De logische kandidaat voor het wereldkampioenschap is dan natuurlijk Max Verstappen. Maar hij heeft wel hulp nodig van de Oostenrijkse renstal, met name aan het begin van het seizoen verzaken zij: 'Het is nu aan Red Bull en Honda om hem een auto te geven in Australië volgend jaar waarmee hij het hele seizoen door kan. Hij kan presteren, je moet hem alleen wel blijven motiveren.'

Oud wereldkampioen Hill denkt dat Verstappen 'erg sterk' is

Damon Hill, die in 1996 wereldkampioen werd, is het eens met zijn Britse collega: 'Mercedes moet zich inderdaad zorgen gaan maken. Ik weet dat de hoogte van het circuit en andere factoren een rol hebben gespeeld, maar de auto (van Red Bull, red.) zag er waanzinnig uit. Het is niet alleen de Honda-motor, de balans en de coureur spelen een rol. Met Max achter het stuur zijn ze erg sterk.'

'Je weet dat Lewis (Hamilton, red.) nu aan het nadenken is: Dit is de jongen die mij gaat grijpen. Als Lewis nog vier of vijf seizoenen Formule 1 wil blijven rijden, dan moet hij zich goed beseffen dat hij continu met Verstappen te maken zal hebben', concludeert de voormalig Williams-coureur zonder twijfel. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws