Horner: 'Het is natuurlijk een zware taak om teamgenoot te zijn van Verstappen' Max Verstappen

Horner: 'Het is natuurlijk een zware taak om teamgenoot te zijn van Verstappen'

Door Christian Moerman 20 november 2019 | 14:54


Alexander Albon's race in Brazilië mondde uit in één groot drama toen hij door Lewis Hamilton van de baan getikt werd in de laatste ronde. Christian Horner staat na het teleurstellende slot echter nog steeds voor de volle honderd procent achter zijn tweede coureur ondanks dat hij weet dat naast Max Verstappen de druk toeneemt.

'Natuurlijk heeft Alex (Albon, red.) het uitstekend gedaan in zijn eerste Formule 1-seizoen. Hij heeft zich buitengewoon goed aangepast, zijn feedback is scherp en hij gaat steeds harder op circuits waar hij nog nooit eerder op gereden heeft', zo opent de Brit tegenover Motorsport-Magazin. Hij ziet Albon progressie boeken in zijn eerste jaar.

De raceweekenden van Albon zijn niet foutloos, maar hij weet zich over de foutjes heen te zetten als het er echt toe doet. Dit spreekt absoluut in het voordeel van de Thaise-Brit en hij heeft zijn plaats in het team dubbel en dwars veilig weten te stellen: 'Hij verdient deze plek écht. Zijn potentie is inspirerend, het was een vrij eenvoudige beslissing.'

Horner prijst Gasly voor ontroerende prestatie

Ook Pierre Gasly krijgt enorm veel steun na zijn tweede plek in Brazilië. De Fransman kent een pittig seizoen en zijn blijdschap over de boordradio was ontroerend. Horner blikt nog even terug op zijn moeilijke seizoensstart tijdens de testdagen waar hij al foutjes maakte: 'Dat heeft zeker zijn zelfvertrouwen beïnvloed. Het is natuurlijk een zware taak om teamgenoot te zijn bij Max Verstappen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws