BBC-commentaar na de safety car: 'Ja, hij doet het! Fantastische actie van Verstappen!' Max Verstappen

BBC-commentaar na de safety car: 'Ja, hij doet het! Fantastische actie van Verstappen!'

Door Christian Moerman 21 november 2019 | 11:18


Als je wel eens een Formule 1-wedstrijd met Brits commentaar gehoord hebt, dan weet je dat zij zich altijd volledig inleven in de situatie. BBC verslaat doorgaans live elke Grand Prix en ook de Braziliaanse Grand Prix moest eraan geloven.

Op het moment dat Max Verstappen en Alexander Albon bij de eerste herstart een Mercedes-coureur en een Ferrari-rijder te kakken zetten, gaan de twee commentatoren los. Wat volgt is een enthousiast geschreeuwd van de twee Britten, die hun ogen niet kunnen geloven: 'Wanneer gaat hij gassen? Hij wacht lang, Hamilton. Daar gaat 'ie, vol gas!'

'Albon heeft een uitstekende herstart, hij kan Vettel passeren, Verstappen valt Hamilton aan in bocht één, komt hij er helemaal langs aan de buitenkant? Ja hij doet het! Fantastische actie van Verstappen', zo observeren de radio presentatoren de herstart na de eerste safety car. Het uitstekende racen overschaduwt het verlies van de eerste plek voor Hamilton.

De spanning in Brazilië door Verstappen

Na de eerste bochtensectie vervolgden de coureurs de race op een relatief lang recht stuk: 'Albon duikt op in de derde plaats. Nu probeert Hamilton Verstappen terug te pakken in bocht vier! Gaat dit lukken? Verstappens banden zijn verser, Hamilton moet inhouden en Albon weet de derde plek vast te houden.'

'Verstappens actie was moedig, er was nauwelijks genoeg ruimte aan de buitenkant. Wel zo eerlijk van Hamilton om de Nederlander te laten leven. Albon was nóg agressiever met een vergelijkbare actie. Albon is bovendien op zoek naar zijn eerste podium, wordt dit een 1-2 voor Red Bull?' zo sluiten de Britten het fragment af. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws