Hakkinen extatisch over Verstappen: 'Rijdt met zelfvertrouwen en ervaring in een machtige Red Bull' Max Verstappen

Hakkinen extatisch over Verstappen: 'Rijdt met zelfvertrouwen en ervaring in een machtige Red Bull'

Door Christian Moerman 22 november 2019 | 20:00


Mika Hakkinen heeft een blik geworpen op de Grand Prix van Brazilië. De tweevoudig wereldkampioen komt superlatieven tekort voor de prestatie van Max Verstappen. Ook Lewis Hamilton wordt onder de loep genomen.

'Verstappens complete dominantie gedurende het raceweekend was te danken aan het feit dat hij in bloedvorm is. Hij rijdt met zelfvertrouwen, ervaring en heeft een machtige Red Bull tot zijn beschikking. We zijn inmiddels gewend dat de Red Bull snel is op trage, bochtige circuits waar downforce een grote rol speelt', zo opent de Fin zijn Unibet-column.

Niet alleen Verstappen was te danken voor de topprestatie, ook de Japanse motorfabrikant waar Verstappen zo blij mee is heeft meegewerkt: 'Ook de Honda-motor heeft bijgedragen aan zijn overwinning. In de ijle lucht op Interlagos heeft de krachtbron de Nederlander een klein voordeel gegeven, waardoor hij sneller was dan de Ferrari's, evenals allebei de Mercedes-coureurs.'

Verstappen met ongelukkige pitstop

De oud McLaren-coureur vervolgt: 'Max zijn pole position was niet onverwachts, maar hoe hij daarna de controle over de race hield was prachtig om te zien. Zelfs toen hij tijdelijk ingehaald werd door Lewis Hamilton, nadat de Red Bull-coureur vertraging opliep in de pitstraat door de Williams van Robert Kubica.'

'We wachten het hele seizoen al op gevechten tussen Max en Lewis, maar je zag dat hij deze nooit zou gaan verliezen. Later gaf de safety car Red Bull de optie om Verstappen de pits in te roepen, waardoor hij de leiding verloor. Maar bij de herstart heroverde hij de eerste plek met gemak. De volwassenheid van deze coureur - die pas 22 jaar oud is - is bijzonder indrukwekkend', meldde Hakkinen.

Hamilton's mooie gebaar naar Albon

Een andere teleurstellende botsing (na die van Ferrari, red.) ontstond toen Lewis de Red Bull van Alexander Albon liet spinnen. Het kostte de Thaise-Brit de tweede plek en een potentiële 1-2 voor Red Bull. De manier waarop Lewis zijn verantwoordelijkheid nam laat zien dat hij niet te min is om zijn zeldzame fouten toe te geven. Mooi om te zien', concludeert Hakkinen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws