Oranjelegioen vormt luchtbrug in Abu Dhabi voor Verstappen Max Verstappen

Oranjelegioen vormt luchtbrug in Abu Dhabi voor Verstappen

Door Joshua Jacobs 29 november 2019 | 17:04


Met de populariteit van Formule 1 in Nederland zit het wel snor. De aanvallende stijl van Max Verstappen én zijn successen hebben de ticketverkopers geen windeieren gelegd: zelfs in Abu Dhabi geven zo'n 2000 Oranje-fans acte de presènce. Dit legioen vormt ook dit weekend een hele oranje zone. 

Net als vorig jaar gaat het opnieuw goed met de kaartverkopen. Ook toen kleurde de Marina Grandstand, de massieve tribune die langs het tweede rechte stuk met DRS staat, voor een heel groot deel oranje. Het is een mooi én speciaal gezicht, die dan wel met een flink prijskaartje komt. Maar je wel uitzicht geeft over zo'n dertig procent van het circuit.

Verstappen zorgt voor Oranje-publiek

Naast het uitzicht zitten er bij de Oranjezone verschillende DJ-optredens bij inbegrepen, waaronder Barry Paf, terwijl er ook een enorm feest is met 1200 Nederlandse genodigden. Stip Reizen-CEO Fred Verlinden is erg blij met de belangstelling. 'Een paar jaar geleden begonnen we met 50 kaarten, het jaar erop met 350 en nu vormt Oranje een prominent onderdeel van het publiek.'

De race in Abu Dhabi wordt bij zonsondergang verreden. Dat helpt zeker mee de sfeer neer te zetten. 'Het geeft dit evenement een bijzonder karakter', glimt Verlinden tegenover het Algemeen Dagblad. Zeker dus de moeite waard om even naar te kijken, als Verstappen zondag natuurlijk niet de aandacht opeist! (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws