Verstappen: 'Cruciaal in 2020 dat wij er in Australië direct staan' Max Verstappen

Verstappen: 'Cruciaal in 2020 dat wij er in Australië direct staan'

Door Ashna Beek 02 december 2019 | 09:14


Max Verstappen kan terugkijken op een succesvol 2019. De coureur werd tijdens de laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi tweede en sloot zo zijn seizoen met een podiumplaats af.

Ook in de WK-stand deed Verstappen goede zaken en wist hij Charles Leclerc en Sebastian Vettel achter te houden en zo derde te worden. Toch kijkt de Red Bull Racing-coureur direct vooruit naar de start van het volgende seizoen. 'We zullen er in 2020 direct in Australië moeten staan', zei Verstappen tegenover de NOS.

Het gat naar Lewis Hamilton was zondag groot (ruim 16 seconden) en ook in het constructeurs kampioenschap is het gat tussen de teams van Mercedes en Red Bull Racing enorm. Waar Mercedes uiteindelijk 739 punten wist te verzamelen, werd Red Bull Racing derde met 417 punten

'Hebben veel progressie geboekt met Honda'

'Ik sluit het jaar op een mooie manier af. De eerste ronde was jammer, maar de inhaalactie later bij Leclerc leuk. We hadden een andere strategie dan Ferrari en het pakte goed uit. Het was een goed jaar. We hebben met Honda veel progressie geboekt', aldus Verstappen.

Verstappen wist in 2019 driemaal te winnen, tweemaal poleposition te behalen en mocht negen keer naar het podium. 'Het is belangrijk dat we deze lijn doortrekken naar 2020. Het is echt cruciaal dat we er in maart in Australië staan en niet pas halverwege het seizoen. Dat weten we zelf ook en daar werken we ook keihard aan. We willen Mercedes verslaan. En het uiteindelijke doel is dat we op de wijze van Mercedes gaan domineren. We hebben dus nog wel wat werk te doen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
2 Dec 2019 om 13:16

het wordt lastig voor max hy moet uitkijken dat ie niet de nieuwe alonso wordt met 2 ipv een stuk of 7 titels,als het volgend jaar niet lukt,kan die weg bij red bull,maar door de nieuwe regels blijft het een gok welk team de beste auto heeft.red ie het volgend jar niet,wat niet raar is met suprematie van mercedes ,wordt een overstap een gok,en ben je zomaar weer 2jaar verder,de inbreng van de auto is veel te belangrijk om van en coureurs kampioenschap te kunnen spreken ;(((((

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws