Sky Sports kent beste kijkcijfers in jaren, is dit het Max Verstappen-effect? Max Verstappen

Sky Sports kent beste kijkcijfers in jaren, is dit het Max Verstappen-effect?

Door Christian Moerman 03 december 2019 | 09:58


Liberty Media is druk bezig om zo veel mogelijk kijkers naar de Formule 1 te halen. Wat blijkt, het gaat steeds beter met de kijkcijfers. Zou dit door de nieuwe lichting jonge coureurs komen? Max Verstappen en Charles Leclerc zorgen regelmatig voor vuurwerk op het circuit.

Sky Sport kent zijn beste seizoen ooit. Gemiddeld werden de live races door ongeveer 1,35 miljoen toeschouwers bezichtigd. Dit is een stijging van ongeveer acht procent ten opzichte van 2018. De best bekeken race van 2019 was de Grand Prix van Italië. Bijna 1,90 miljoen kijkers schakelden over naar de Britse zender met de Formule 1-rechten volgens Motorsport IT.

Abu Dhabi kent een kleine daling

De kijkcijfers voor de race in Abu Dhabi zijn nooit om over naar huis te schrijven. Doorgaans is het kampioenschap al beslist als het Formule 1-circus naar het Yas Marina Circuit afreist. Er werden alleen op het middenveld nog gevechten gevoerd maar het was niet genoeg om de Britten tevreden te stellen, slechts 944 duizend kijkers betekende een daling van 5,6 procent.

Verstappen en Leclerc zorgen voor spektakel

We hebben het op Silverstone al gezien en ook op de Red Bull Ring was het waanzinnig spannend. Verstappen en Leclerc hebben er een handje van het elkaar bijzonder moeilijk te maken op het circuit. Kennelijk wordt dit gewaardeerd door de kijkers want de sport krijgt steeds meer volgers. Is dit dan het effect dat Max Verstappen op de Britse kijkers heeft? 

Ongetwijfeld zal ook het hele fiasco rondom de Ferrari-krachtbron dit jaar een rol gespeeld hebben in de kijkcijfers. De uitspraken van de Limburger werden gevolgd door een sessie races waarin Ferrari onder het vergrootglas kwam te liggen. Menig Formule 1-fan was benieuwd naar hoe de prestaties van de Italiaanse renstal zouden veranderen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws