Coulthard ziet frustratie bij Max: 'Zou het volledig begrijpen als hij daarom weg wil' Max Verstappen

Coulthard ziet frustratie bij Max: 'Zou het volledig begrijpen als hij daarom weg wil'

Door Christian Moerman 03 december 2019 | 13:11


David Coulthard heeft tegenover De Telegraaf aangegeven een exit van Max Verstappen maar al te goed te begrijpen. De Brit ziet de potentie van de jonge coureur die momenteel Red Bull rijdt. Coulthard reed zelf jaren voor de Oostenrijkers.

'Voor Max Verstappen en Red Bull is 2020 cruciaal. Max is een van de beste coureurs in de Formule 1, maar heeft niet de resultaten behaald om dit te reflecteren', zo opent hij tegen de Nederlandse krant. Acht overwinningen heeft Verstappen inmiddels op naam staan, dit hadden er in een Mercedes bijvoorbeeld stukken meer kunnen zijn.

Voor de spanning van de sport denkt de voormalig Red Bull-coureur dat wat meer competitie goed zal zijn: 'Hij heeft de mogelijkheid niet gehad om elk weekend voor de overwinning te gaan. Het zou goed zijn voor de Formule 1 als Max, Lewis Hamilton en Charles Leclerc alle drie een auto hebben met de potentie om races te winnen.'

Coulthard leeft zich in in Verstappen

Ten slotte geeft Coulthard aan het maar al te goed te begrijpen als Verstappen toch besluit na 2020 de overstap naar Mercedes of Ferrari te maken: 'Mercedes heeft verreweg het beste pakket, dat is natuurlijk frustrerend voor Ferrari en Red Bull. Ik zou het volledig begrijpen als Verstappen daarom weg wil.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws