Verstappen sr. maakt het Max moeilijk: 'Je mag alleen hier en daar inhalen, anders niet' Max Verstappen

Verstappen sr. maakt het Max moeilijk: 'Je mag alleen hier en daar inhalen, anders niet'

Door Christian Moerman 04 december 2019 | 10:03


Jos Verstappen heeft Max Verstappen leren racen. Toen Verstappen junior in de kart stapte werd hij al op de vingers getikt door zijn vader als hij een fout maakte. Verstappen heeft toegelicht hoe hij zijn zoontje geleerd heeft om effectief in te halen.

Jos blikt terug op hoe hij Verstappen tijdens het karten al automatismen aanleerde: 'Inhalen was voor mij een enorm onderwerp toen Max in de karts zat, omdat je naar mijn mening verkeerd in kunt halen. Als hij tijd verloor tijdens een passeerbeweging dan probeerde ik hem uit te leggen wat er mis ging. Als je tijd laat liggen, dan doe je iets niet goed. Max heeft dat geperfectioneerd.'

'Het ging zelfs zó ver dat ik hem verbood om op plekken aan te vallen die te makkelijk leken. Ik zei tegen hem: 'Je mag alleen hier, hier en daar inhalen, anders niet', dat waren bochten waar de anderen waarschijnlijk niet aan zouden vallen', vervolgt de voormalig Benetton-coureur tegenover Speedweek.

Verstappen kan overal inhalen

Als je de Nederlander inmiddels op de Formule 1-circuits ziet rijden krijg je het idee dat het soms wat te makkelijk voor hem is. Waar collega's enkele ronden achter concurrenten vast komen te zitten, snijdt Verstappen door het veld als een warm mes door de boter: 'Dit is een van de redenen waarom we vandaag in de Formule 1 de indruk hebben dat Max overal in kan halen.'

'Zo'n manoeuvre is geen toeval, een coureur moet de tegenstander analyseren, zijn zwaktes herkennen en zich goed voorbereiden. 'Hij trainde dit jarenlang tijdens het karten en dat loont vandaag', concludeert Jos over de kwaliteiten van zijn zoon. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws