Palmer kiest Verstappen als 2019-favoriet: 'Constante pest voor Ferrari en Mercedes' Max Verstappen

Palmer kiest Verstappen als 2019-favoriet: 'Constante pest voor Ferrari en Mercedes'

Door Christian Moerman 04 december 2019 | 13:51


Jolyon Palmer heeft het 2019-seizoen samengevat. Als dank voor een jaar vol vermaak heeft de Formule 1-analist een afsluiter geplaatst voor BBC. In deze afsluiter geeft hij aan wie voor hem de beste en meest amuserende rijder van het seizoen was. Wat blijkt; op nummer één staat Max Verstappen.

De Brit begint zijn analyse met een samenvatting van hoe Pierre Gasly zijn seizoen gevormd is: 'Verstappens gruwelijke pace en consistente prestaties zorgden voor de demotie van Gasly van Red Bull naar Toro Rosso. Nu neemt de druk op Alex Albon toe, Gasly's vervanger, terwijl Red Bull wanhopig zoekt naar iemand die ook maar in de buurt komt van het level van Verstappen.'

'Het eerste deel van het seizoen toonde Verstappen zijn dominantie door te winnen in Oostenrijk en zijn teamgenoot op een ronde achterstand te zetten. Gasly was in geen velden of wegen te bekennen terwijl hij tegenover zijn oude teamgenoten Brendon Hartley en Daniil Kvyat oppermachtig leek', vervolgt de voormalig Renault-coureur.

Verstappen een pest voor Ferrari en Mercedes

Regelmatig maakte Verstappen de concurrentie het leven zuur, terwijl hij toch duidelijk in een inferieure auto deelnam aan de meeste Grands Prix: 'Drie overwinningen, nauwelijks fouten en het feit dat hij een constante pest was voor Ferrari en Mercedes tonen aan hoe goed Verstappen geweest is dit jaar.'

'Daarnaast is hij boven de Ferrari's gefinisht in een auto die op pace onder doet aan beide bolides. De enige zwarte vlek op zijn seizoen is dat zijn eerste pole in Hongarije, opgevolgd had moeten worden door een pole in Brazilië én in Mexico. Zijn eigen idioterie heeft hem een van deze poles gekost - en wellicht de vierde overwinning van dit jaar.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws