Horner: ‘Red Bull moet Verstappen een goede auto geven om hem te behouden’ Max Verstappen

Horner: ‘Red Bull moet Verstappen een goede auto geven om hem te behouden’

Door Wouter Hollemans 05 december 2019 | 20:39


Red Bull-teambaas Christian Horner is zich er van bewust dat hij zijn toptalent Max Verstappen kwijt kan raken, als ze hem niet het juiste materiaal geven. Hoewel de Nederlander zijn beste seizoen heeft gehad in 2019 met een derde plek in het WK, is dat niet genoeg voor de ambitieuze coureur. Met een aflopend contract in 2020, zal Red Bull met een auto moeten komen die goed genoeg is voor Verstappen zijn eerste wereldtitel.

Het komende seizoen staat Verstappen nog onder contract van Red Bull, maar voor 2021 is er nog geen keuze gemaakt. Met het verlopen van de contracten van Hamilton, Vettel en Bottas eind 2020, liggen er veel mogelijkheden voor Verstappen. Hoe het jaar 2020 start voor de Nederlander en zijn team, kan dus zeer bepalend zijn in de keuze voor 2021.

‘Verstappen binnenboord houden’

Horner ziet vanuit zijn perspectief nog steeds een ideale combinatie tussen zijn team en Verstappen, zo zegt hij tegen speedweek.com: ‘Max is blij met ons, hij past heel goed in ons team.’ De Britse teambaas is zich er echter ook van bewust dat Red Bull volgend jaar moet presteren om de ster-coureur te behouden voor de lange termijn: 'We moeten hem volgend jaar een goede auto geven, dan kunnen we hem aan boord houden.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws