Update | Verstappen reageert op FIA-prijs: 'Gebeurt niet vaak in Formule 1' Max Verstappen

Update | Verstappen reageert op FIA-prijs: 'Gebeurt niet vaak in Formule 1'

Door Christian Moerman 07 december 2019 | 09:59


Max Verstappen is dit jaar tijdens het FIA-gala in de prijzen gevallen. De Nederlander wist als derde te eindigen in het rijdersklassement en mocht daarom aanwezig zijn bij het evenement, dat gehouden werd in het Louvre, een museum in Parijs.

De Red Bull-coureur wist voor de vierde keer in zijn carriere de prijs voor de beste actie van het jaar binnen te slepen. Hij kreeg de prijs voor de inhaalmanoeuvre die hij uitvoerde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië volgens de NOS.

Verstappen vs. Leclerc

De Nederlander was de gehele Grand Prix van Groot-Brittannië in gevecht met de Monegask. Na het pijnlijke verlies van de Ferrari-coureur in Oostenrijk moest hij (Leclerc, red.) zijn waarde tonen en dat deed hij. Hij gaf Verstappen geen centimeter en dwong hem meerdere keren om vol op de rem te trappen.

Red Bull wist - zoals wel vaker dit seizoen - van de safety car gebruik te maken, ten koste van de competitie. Leclerc dook een ronde later de pitstraat in en keek toen hij het circuit weer op reed tegen de witte Aston Martin letters op de achtervleugel van de Red Bull aan.

Verstappen had het moeilijk op de koude medium-compound, terwijl de Ferrari minder moeite leek te hebben met de banden die niet op temperatuur waren. Toen Verstappen in de Woodcote-bocht van het asfalt werd gedrukt door zijn rivaal gaf hij niet op. De prachtige scene die volgde vond de FIA goed genoeg om hem te belonen met de titel 'inhaalactie van het jaar'.

Verstappen vangt vaker prijzen

Dit is niet de eerste keer dat de 22-jarige coureur in de prijzen valt. In 2014 (als F3-coureur), 2015 en 2016 wist hij deze prijs ook al in de wacht te slepen. Naast deze prijs was de aanwezigheid van Verstappen gewenst omdat hij de derde plaats in het constructeurskampioenschap wist te verzilveren. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 09.59 uur | Verstappen reageert op FIA-prijs: 'Gebeurt niet vaak in Formule 1'

Max Verstappen heeft tegenover de aanwezige pers gereageerd op het binnenhalen van de FIA-prijs voor inhaalactie van het jaar. 'Er gebeurde veel en het was erg cool', wordt hij geciteerd door Verstappen.nl. 'We gingen een beetje buiten de baan en we raakten elkaars wielen, wat normaal niet vaak gebeurt in de Formule 1.'

'Ik houd ervan en als je als winnaar uit de strijd komt, is het meer bevredigend dan dat je het gevecht verliest. Vanaf onze karting-periode hebben we al gevechten gehad met elkaar en ik ben er zeker van dat dit de komende jaren nog vaker zal gebeuren. Ik denk dat het ook goed is voor de Formule 1.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws