Verstappen blikt terug bij FIA-gala: 'Zat enorme opluchting in die overwinning' Max Verstappen

Verstappen blikt terug bij FIA-gala: 'Zat enorme opluchting in die overwinning'

Door Christian Moerman 07 december 2019 | 07:30


Max Verstappen heeft op het FIA-gala teruggeblikt op zijn seizoen. De Red Bull-coureur viel wederom in de prijzen en mag trots zijn op zijn derde plek. Het is de hoogste eindklassering die Verstappen tot nu toe heeft weten te bereiken in de Formule 1.

Verstappen kende zeker geen gemakkelijk eerste seizoen. De Nederlander kende een moeilijke seizoensstart, alhoewel het later in het seizoen wel beter werd. Hij denkt dat consistentie in die periode triviaal was: 'We konden niet om de overwinning meedoen, dus het draaide er om zo consistent mogelijk te zijn.'

Verstappen genoot het meest van GP van Oostenrijk

'Gezien de omstandigheden was Oostenrijk de beste overwinning. Het is een thuisrace voor het team, het was de eerste overwinning voor Honda en met zoveel Nederlandse fans op de tribune was het nog iets spectaculairder', vervolgt de 22-jarige coureur vrij tevreden in Parijs volgens Verstappen.nl.

Tot aan Oostenrijk leek het alsof de Red Bull niet mee kon doen voor overwinningen, ook Verstappen wist dit: 'Het was erg onverwacht. Voor het team was het een motivatieboost en in het bijzonder voor Honda na al hun moeilijke jaren sinds de terugkeer in de Formule 1. Er zat dus ook een enorme opluchting in die overwinning.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees ook:

- Verstappen valt in de prijzen en wint 'inhaalactie van het jaar' op FIA-gala


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws