Verstappen zag 'leegte' bij Red Bull na vertrek Ricciardo: 'Meer focus op mijn auto' Max Verstappen

Verstappen zag 'leegte' bij Red Bull na vertrek Ricciardo: 'Meer focus op mijn auto'

Door Maurits Kappetijn 09 december 2019 | 19:22


Max Verstappen merkt wel degelijk verschil bij zijn team nadat Daniel Ricciardo in 2018 de deur achter zich dichttrok. De Limburger stelt dat de dynamiek bij Red Bull Racing is veranderd sinds de komst van Pierre Gasly en Alexander Albon.

Tegenover Motorsport.com geeft Verstappen toe dat hij merkt dat de focus in het team veranderd is, sinds het vertrek van Ricciardo bij Red Bull. In 2019 kreeg Verstappen tweemaal een nieuwe teamgenoot en dat bracht ook nieuwe verhoudingen met zich mee. Vooral in de voorbereiding in aanloop naar een race zou er het een en ander veranderd zijn.

'Eerst (met Ricciardo als teamgenoot, red.) kwam de feedback voor de set-up altijd van twee kanten, we hadden allebei een aandeel in wat er zou gaan gebeuren', laat Verstappen weten. 'Maar dit seizoen was er meer focus op mijn auto. Het was dit jaar fijn dat er vanaf het begin van het raceweekend al goed naar me geluisterd werd.'

Maar uiteindelijk denkt de Nederlander dat de positiewisselingen voor hem niets hebben uitgemaakt. 'Ik heb mijn benadering niet aangepast, ik ben niet veranderd als coureur in dat opzicht. Voor mij was het puur meer praten met engineers, maar er werd niet extra veel aan de auto veranderd.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws