Verstappen kan woede beter beheersen: 'Dit jaar een stuk rustiger voor de camera' Max Verstappen

Verstappen kan woede beter beheersen: 'Dit jaar een stuk rustiger voor de camera'

Door Maurits Kappetijn 09 december 2019 | 20:59


Max Verstappen heeft het gevoel dat hij naast de baan zijn emoties steeds beter kan beheersen. In het begin van zijn carrière stond er geregeld een Limburgse stoomketel voor de camera's van Ziggo Sport, maar volgens de Red Bull-coureur lukt het kalm worden na een race stukken beter.

Verstappen is te gast bij Peptalk, waarbij hij op het 2019-seizoen terugblikt. Na een geestig fragment van Verstappens boordradio's merkt de coureur op dat hij dit jaar een stuk beter voor de camera's is verschenen dan voorheen. 'Dit jaar was ik wel echt een stuk rustiger voor de camera, moet ik zeggen. Meer zen', knipoogt Max.

Vader Jos hanteerde verbod op 'gooien'

'Over het algemeen lukt dat beter. Ik gooi sowieso nooit met dingen, dat mocht van mijn vader ook nooit vroeger. Dus dan doe ik dat nu ook niet. Soms kan je boos zijn, daar kan je niks aan doen. Zoiets is menselijk. Ook ik ben weleens boos, dat verschilt per race. Inmiddels heb ik geleerd om als ik boos ben, even te wachten voordat ik voor de camera's verschijn.'

Ooit was Verstappen zo 'klaar' met het raceweekend dat hij vertikte om na de race de pers te woord te staan, maar die actie zal hij niet snel meer uitvoeren. 'Ik heb toen ik heel boos was inderdaad weleens de media overgeslagen. Toen kreeg ik wel problemen ja, dat doe ik niet meer.'

Geen last van druk

Verstappen wordt normaliter beschouwd als topcoureur, maar dat brengt volgens hemzelf geen extra druk met zich mee. 'Ik ervaar dat niet per sé, nee. Misschien komt dat pas als we mete een goede auto aan het seizoen beginnen. We weten dat we als team willen winnen maar nu zijn we vooral bezig om in de positie van 'winnend team' te komen, daar zaten we aan het einde van 2019 dicht tegenaan.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws