Verstappen doet boekje open over rivalen: 'Moet er een einde aan breien' Max Verstappen

Verstappen doet boekje open over rivalen: 'Moet er een einde aan breien'

Door Christian Moerman 11 december 2019 | 15:07


Max Verstappen heeft in een interview met Autocar teruggeblikt op een seizoen vol rivaliteit. Geregeld wist hij Charles Leclerc en Lewis Hamilton af te troeven, maar de Nederlander moest het zo nu en dan ook afleggen tegen de motorisch superieure tegenstanders.

Allereerst spreekt Verstappen over zijn rivaliteit met een oude bekende, Leclerc: 'Ik vecht met hem niet anders dan dat ik met iemand anders zou doen. Ik ken hem al langer en we zijn elkaar met enkele regelmaat tegengekomen op het circuit, dat is waar.'

'Maar het is verder een uitstekende coureur, mooi dat hij de kans gekregen heeft bij Ferrari. Ik hoop nog jarenlang tegen hem te mogen vechten. Het is goed voor de sport dat jongere coureurs nu de kans krijgen, het is saai om Lewis altijd maar te zien winnen. Dit moeten we veranderen', vervolgt de Red Bull-coureur stug.

Hamilton wordt oud volgens Verstappen

Hamilton heeft dit seizoen zijn zesde titel gepakt, het moet volgens de Limburger op een gegeven moment ophouden: 'Lewis wordt ouder, hij is bijna 35 en moet er op een gegeven moment een eind aan breien. Ik denk dat dit echter grotendeels afhankelijk is van bij welk team hij komt te rijden.'

Volgend jaar zal er vermoedelijk een stoelendans plaatsvinden. Hamilton is druk in gesprek met Ferrari en geruchten van een transfer van Verstappen naar Mercedes komen bijna op wekelijkse basis langs. Vanaf 2021 zal er veel duidelijk worden en dus ook of Hamilton actief blijft als Formule 1-coureur. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws