Update | Ferrari: 'Waarom zou je luisteren naar een 22 jaar oude kleuter?' Max Verstappen

Update | Ferrari: 'Waarom zou je luisteren naar een 22 jaar oude kleuter?'

Door Christian Moerman 14 december 2019 | 08:45


Max Verstappen heeft geen vrienden gemaakt in Maranello toen hij na de Grand Prix van Amerika in 2019 Ferrari beschuldigde van valsspelen. Alhoewel de Italiaanse sportjournalist Flavio Vanetti aangaf dat hij in Italië een warm welkom zou krijgen, heeft de algemeen directeur van Ferrari gemeld geen heil te zien in de komst van de Limburger.

Algemeen directeur Louis Camilleri ging volgens FormulaPassion rustig zitten tijdens de persconferentie. De Italiaan is doorgaans gefocust op het financiële plaatje rondom de Formule 1 maar wilde nu ook wat technische vragen beantwoorden tegenover diverse Italiaanse media. Een van de eerste vragen die hem gesteld werd ging over Max Verstappen.

'Of er in Maranello ooit plaats voor Verstappen zou zijn? Nee', meldde Camilleri. De Red Bull-coureur heeft bij het bestuur van Ferrari kennelijk een hele gevoelige snaar geraakt, de directeur weigert om het überhaupt te overwegen. We wisten dat Mattia Binotto, Charles Leclerc en Sebastian Vettel negatief reageerde op de uitspraak van Verstappen, maar dat het zo diep zit was niet bekend.

Wie zit er in 2021 in de tweede Ferrari?

Dat Leclerc ook na 2020 bij de Italiaanse renstal zal blijven lijkt een gegeven. Hij debuteerde dit jaar prima bij de Scuderia, de renstal is bijzonder tevreden met zijn verdiensten in zijn eerste jaar en hij is pas 22 jaar jong. Voor de Monegask kan het eigenlijk niet op, als Ferrari in 2021 met een sterke auto komt zou hij zomaar het wereldkampioenschap kunnen pakken.

Maar wie zit er in die andere Ferrari? Family-man Vettel heeft net zijn derde kindje gekregen en is al jaren uit vorm. Bij Ferrari heeft hij het niet waar weten te maken, ondanks dat het er in sommige seizoenen uit zag alsof de Italianen een meer dan behoorlijke bolide ontwikkeld hadden. Stuurfouten en technische mankementen verpestten geregeld het feest voor de Heppenheimer.

Giovinazzi, Sainz of Norris in plaats van Vettel?

Als Vettel de handdoek in de ring gooit, dan moet Ferrari op zoek naar een andere man voor naast Leclerc. Carlos Sainz en Lando Norris zouden opties kunnen zijn, ook Daniel Ricciardo zal na een teleurstellend seizoen bij Renault wel loeren op een plekje in het historisch sterke team. Maar er is nog een kandidaat uit eigen land.

Antonio Giovinazzi heeft niet bepaald indruk weten te maken dit seizoen bij Alfa Romeo, maar écht slecht deed hij het ook weer niet. In de laatste fase van het seizoen wist hij geregeld de ervaren Kimi Raikkonen af te troeven, alhoewel hij aan het talent van Leclerc nooit heeft kunnen tippen. Binotto denkt dat de Italiaanse renstal hem echter altijd zal overwegen: 'Hij is een uitgeleende Ferrari-coureur.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update (13-12) 12.15u | Ferrari: 'Waarom zou je luisteren naar een 22 jaar oude kleuter?'

Ferrari heeft aangegeven na de beschuldigingen van Max Verstappen geen samenwerking meer aan te willen gaan met de Nederlander. De Italianen zijn de uitspraken van Verstappen niet vergeten en proberen de Red Bull-coureur in diskrediet te brengen.

Ferrari-topman Camilleri stond de pers te woord. Doorgaans houdt de zakenman zich bezig met de cijfers, nu besloot hij zich ook maar eens bezig te houden met de politiek binnen de sport: 'In sommige gevallen is zwijgen verstandiger dan spreken.'

'Waarom zou je luisteren naar een 22 jaar oude kleuter', vervolgde Camilleri vragend volgens PlanetF1. Hij denkt dat Red Bull de coureur gebruikte als marionet in een mentaal gevecht met de Italiaanse renstal: 'Het was een manier om druk op ons uit te oefenen.'

Binotto dacht ook aan mentale spelletjes Red Bull

Ook Binotto gaf eerder al aan te denken dat de opmerkingen niet direct afkomstig waren van een vermoeden dat er iets mis was met de krachtbron. In plaats daarvan wilde Red Bull de aandacht op Ferrari vestigen, het team onder druk zetten en zo fouten forceren.

Slotfase Ferrari valt tegen

Na de uitspraken van Verstappen ging het bergafwaarts met de concurrenten. In Amerika wist Leclerc - die in tegenstelling tot teamgenoot Vettel, de Ferrari wél naar de eindstreep wist te rijden - totaal geen goede indruk achter te laten en kwam hij niet verder dan een enorm degelijke P4. 

In Brazilië ging het mis tussen de twee Ferrari-coureurs, maar voordat het incident plaatsvond leek het duo genoegen te moeten nemen met een P3 en een P4. Zelfs na een uitvalbeurt van Valtteri Bottas hadden de coureurs de tweede plaats waarschijnlijk niet kunnen verzilveren.

Ten slotte bleek de Ferrari van Leclerc in Abu Dhabi inferieur aan de Red Bull van Verstappen. Dit bevestigde alleen maar wat er voor de seizoensfinale al gedacht werd: Ferrari heeft wel degelijk last gehad van het vergrootglas dat boven de Ferrari-krachtbron hing.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws