Verstappen: 'Als je voor de titel vecht mag je op dit gebied geen punten laten liggen' Max Verstappen

Verstappen: 'Als je voor de titel vecht mag je op dit gebied geen punten laten liggen'

Door Christian Moerman 13 december 2019 | 14:34


Max Verstappen heeft tegenover Formula 1 wederom aangegeven tevreden te zijn met de diensten van Honda. In een terugblik op het seizoen bespreekt de Nederlander hoe hij denkt dat Honda hem aan het wereldkampioenschap kan helpen in 2020. Hij wil meer vermogen maar ook zo min mogelijk punten verspillen.

'We zitten er nu echt vlak achter. Honda is vol op aan het werk gegaan en de verbeteringen die we gezien hebben - met name bij de twee laatste versies van de krachtbron - waren enorm', zo opent de Red Bull-coureur tevreden. Honda tilde Verstappen drie keer naar de overwinning, nog zeven keer wist hij op het podium te belanden.

Honda houdt zich aan de deadlines en levert stevig materiaal af: 'Wat ik denk dat positief is, is dat we doelstellingen zetten en dat die altijd gehaald worden. Soms zitten ze daar zelfs boven. Dit is goed. Honda is altijd eerlijk tegen ons geweest, ze maken duidelijk wat we kunnen verwachten en soms krijgen we dan zelfs wat extra, dat is natuurlijk altijd welkom!'

Verstappen wil hulp van Honda voor kampioenschap

Verstappen is te spreken over het feit dat Honda voor geen enkele uitvalbeurt zorgde in 2019: 'De betrouwbaarheid van het materiaal is goed, we hebben dit jaar niet één DNF genoteerd vanwege problemen met de Honda-motor. Dit is natuurlijk erg positief. In het verleden hebben we genoeg punten verspild vanwege uitvalbeurten.'

'Ik ben heel tevreden met hoe ze hiermee omgegaan zijn, want als je voor het wereldkampioenschap vecht dan mag je op dit gebied geen punten laten liggen', concludeert de Limburger. Verstappen wist in 2019 de derde plek in het kampioenschap te veroveren. Red Bull moest in het constructeurskampioenschap ook genoegen nemen met een derde plek. Alleen Ferrari en Mercedes waren de Oostenrijkers te slim af. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws