Ricciardo weet het zeker: 'Op basis van talent kan Max wereldkampioen worden' Max Verstappen

Ricciardo weet het zeker: 'Op basis van talent kan Max wereldkampioen worden'

Door Joris Verwijst 14 december 2019 | 11:12


Tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn er nooit politieke spelletjes gespeeld. Tenminste, dat stelt de Australiër in een podcast. Met name in het laatste jaar van Ricciardo bij Red Bull werd hij steeds vaker verslagen door Verstappen. 

Ricciardo denkt een positieve invloed te hebben gehad op Verstappen. 'Ik geloof dat we goed voor elkaar waren. Hij is in die tijd zeker gegroeid en ik zou graag zeggen dat hij iets van mij heeft geleerd, omdat ik langer bij het team zat en ouder was. En je kunt het bij hem zien, hij is minder grillig dan in het begin, een paar jaar terug. Hij is volwassener geworden en ik denk dat hij zijn plek nu heeft gevonden. Of ik daaraan heb bijgedragen of niet, maakt eigenlijk niet uit. Maar ik zou het als een compliment zien', aldus Ricciardo in Beyond the Grid.

'Verstappen maakt kans op wereldkampioenschap'

De kans dat Ricciardo in 2020 wereldkampioen wordt, is erg klein. Die kans is voor Verstappen een stuk groter. 'Of hij de kwaliteiten heeft om wereldkampioen te worden? Ja, wat betreft talent zeker weten. Het enige dat nog rest, en hopelijk geldt dat ook voor mij of wie dan ook die misschien ooit in deze positie verkeert: met veel talent maak je kans om mee te doen voor het kampioenschap.

'Maar kan je ook met de rest omgaan? Kan je met de druk, de omgeving en de verwachtingen omgaan? Kan je 's nachts nog goed slapen of begin je alles te overdenken en maak je jezelf oververmoeid, waardoor je minder scherp bent op de baan? Er zijn zoveel variabelen, maar puur op basis van talent: ja, ik denk dat hij het in zich heeft.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Gerelateerde F1-artikelen

- Ricciardo legt Red Bull-breuk na incident met Verstappen uit: 'F*ck you guys'
- Ricciardo over 'ongemakkelijke' Horner: 'Hij dacht dat ik een grap maakte'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws