Verstappen bespreekt rivaliteit met Leclerc: 'Zal met hem langer duelleren dan met Lewis' Max Verstappen

Verstappen bespreekt rivaliteit met Leclerc: 'Zal met hem langer duelleren dan met Lewis'

Door Joris Verwijst 14 december 2019 | 11:52


In 2019 zag men voor het eerst flarden van échte duels tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De coureurs van Red Bull en Ferrari hadden het regelmatig met elkaar aan de stok. Dat is niet vreemd, want de historie tussen de twee gaat ver terug. 

De strijd tussen de twee kende een hoogtepunt bij de Grand Prix van Oostenrijk. Die race werd gewonnen door Verstappen, na een veelbesproken inhaalactie op Leclerc. 'Hoe zo'n rivaliteit zich profileert? Weet je, ik denk dat er niet alleen met hem rivaliteit is, maar eigenlijk met iedereen. Je wilt altijd winnen en als je tweede wordt, is dat niet fijn', vertelt Verstappen aan Formule 1.

Verstappen: 'Ik probeer altijd te winnen, maakt niet uit tegen wie'

Toch let Verstappen niet specifiek op welke coureur hij in wil halen. 'Ik ben er in de auto ook niet echt mee bezig. Ik rij gewoon mijn wedstrijden. Probeer altijd te winnen. Voor mij maakt het niet uit tegen wie of wat. Je respecteert elkaar uiteraard, maar voor de rest ga je er gewoon voor.' 

Toch zijn duels met Leclerc bijzonder, volgens Verstappen omdat je 'meer ervaring met elkaar hebt'. 'Je bent met elkaar opgegroeid. In de kartwereld en daarna de autosport. En je weet dat je ook langer met Leclerc zal duelleren dan met Lewis', besluit Verstappen, doelend op zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws