Verstappen verbaasd over Honda: 'Er is werkelijk geen limiet, ze doen echt alles' Max Verstappen

Verstappen verbaasd over Honda: 'Er is werkelijk geen limiet, ze doen echt alles'

Door Maurits Kappetijn 15 december 2019 | 17:24


Max Verstappen is uitermate te spreken over de samenwerking tussen Honda en Red Bull. De Oostenrijkse renstal reed afgelopen seizoen voor het eerst met de Japanse motoren en Verstappen is blij met de ontwikkelingen van de krachtbron.

Bij Motorsportweek blikt Verstappen terug op een turbulent 2019, waarbij hij vooral complimenten uitdeelt aan Honda. De Limburger is vaker complimenteus, zo wees hij nadrukkelijk naar het Honda-logo bij zijn overwinning in Oostenrijk en zorgde hij met kalme statements voor rust in de tent bij zijn team en haar motorproducent. 

'Het belangrijkste was dat Honda gewoon een betrouwbare motor leverde', zegt Max in gesprek met het online medium. 'Daar hadden we voorheen natuurlijk problemen mee. Dit jaar ben ik geen één keer uitgevallen door een motorprobleem. Zoiets heb je gewoon nodig als je voor de titel gaat volgend jaar.'

Open mond van ijverig Honda

Vooral de werkwijze van Honda maakt dat Verstappen goed te spreken is over de Japanners. 'Ik was verbaasd over hun werkdrift, dat is echt indrukwekkend. Er is geen limiet, ze doen werkelijk alles voor je. Er zit ontzettend veel potentie in de samenwerking en ik denk dat we samen nog ver kunnen komen.'

Tot slot stelt Verstappen dat alle afspraken met Honda in 2019 zijn nagekomen. 'Het team heeft doelstellingen opgesteld met Honda en die zijn, ook gedurende het seizoen, allemaal gehaald. Dat wil je zien als team zijnde en dus ben ik daar ook heel blij mee. Hopelijk kunnen we in 2020 de stap zetten naar absoluut topteam.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws