Verstappen eist: 'In Australië moeten we op één of twee tienden zitten' Max Verstappen

Verstappen eist: 'In Australië moeten we op één of twee tienden zitten'

Door Christian Moerman 30 december 2019 | 11:00


Max Verstappen heeft tegenover Grand Prix Radio alvast vooruit geblikt op de Grand Prix van Melbourne. Het is nog 75 dagen voordat we weer mogen genieten van een raceweekend, maar de teams zijn op stoom. Red Bull moet Verstappen volgend jaar een kampioenschapswaardige auto leveren.

Vorig jaar begon de Oostenrijkse renstal het jaar prima. Niet bijzonder goed, maar ook niet bijzonder slecht. De dominantie van Mercedes schemerde in de eerste kwalificatiesessie al door, toen Verstappen in Q3 negen tiende inleverde op de snelste tijd van Lewis Hamilton. Wel wist de Limburger Charles Leclerc achter zich te houden.

Tijdens de race bleek de pace van de RB15 sterk, Verstappen ging het gevecht aan met Sebastian Vettel. In een schitterende tweedelige inhaalmanoeuvre verschalkte hij de Duitser om een plekje op het podium te verzilveren. Alleen de twee Mercedes-coureurs waren te snel voor hem, Valtteri Bottas won uiteindelijk de race.

Australië 2020 vliegende start voor Red Bull

In 2020 moet het anders. Verstappen merkt dat wanneer de achterstand aan het begin van het jaar te groot is, dat de titelkans aanzienlijk kleiner is. Hij wil dat Red Bull en Honda vanaf seconde één er bovenop zitten: 'In Australië moeten we gewoon al binnen één à twee tienden staan, dan kan het.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws