Verstappen aanbeden door Honda: 'Voelt alsof we samenwerken met een jonge Senna' Max Verstappen

Verstappen aanbeden door Honda: 'Voelt alsof we samenwerken met een jonge Senna'

Door Christian Moerman 03 januari 2020 | 19:40


Honda heeft in de winterstop Max Verstappen misschien wel het mooiste compliment gegeven dat mogelijk is in de autosport. Honda's directeur van zaken rondom de Formule 1, Masashi Yamamoto, licht tegenover Autosport toe hoe de Japanners de samenwerking met de Red Bull-ster ervaren.

'Wij zien hem als een hele belangrijke factor in het Honda-project. Hij is nog zo jong, maar rijdt nu al zo volwassen en indrukwekkend', zo opent de Japanner tevreden. Verstappen wist met een Honda-krachtbron in de auto maar liefst drie overwinningen te pakken in 2019. Tijdens de eerste overwinning wees hij naar het Honda-logo op zijn borst, een ontroerend gebaar dat goed ontvangen werd in Japan.

Honda voelt vertrouwde band met Verstappen

Verstappen werkt nauw samen met het team, komt veel op de fabrieken en gaat ook langs bij de R&D afdeling. Hij is zeer gedreven om alle facetten van de samenwerking nader te onderzoeken en Yamamoto ziet sterke vergelijkingen met een Formule 1-legende die ook zo met ze om ging: 'Het voelt alsof we samenwerken met een jonge Senna, zo voelt onze relatie.'

'Max respecteert Honda, hij voelt zich gewaardeerd bij ons en merkt dat de relatie vertrouwelijk aanvoelt. Dat hij naar het logo op zijn borst wees, bewijst dat hij ook heel blij is met onze samenwerking', concludeert Yamamoto tevreden. De tranen sprongen bij de werknemers van Honda in de ogen toen hij zijn Red Bull naar de overwinning reed in Oostenrijk. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws