Briatore: 'Verstappen moet zijn mond eens leren houden' Max Verstappen

Briatore: 'Verstappen moet zijn mond eens leren houden'

Door Christian Moerman 10 januari 2020 | 16:33


Flavio Briatore denkt dat Max Verstappen in 2019 beter zijn mond had kunnen houden over Ferrari. De voormalige Benetton-teambaas denkt daarnaast dat Red Bull een goede kans maakt om vooraan het veld te rijden in 2020 en vindt Verstappen een waanzinnige coureur, maar hij kan zijn grote mond totaal niet waarderen. 

In Autosprint begint de Italiaan met een pleidooi over de verwachtingen rondom Red Bull voor het 2020-seizoen: 'Het is een team dat er altijd goed bij zit. Nu Honda ook een vaste kracht is bij het team neemt de onzekerheid rondom de kracht en betrouwbaarheid van de motor ook af.'

'Hoewel het verhaal nog een staartje kan krijgen. Na 2021 zou Honda weer uit kunnen stappen, Red Bull is bang om hun partner te verliezen', vervolgt Briatore, die ook actief geweest is in de sport bij het Franse Renault.

Verstappen moet zijn mond leren houden

De Italiaanse zakenman kijkt met gemengde gevoelens naar het Nederlandse toptalent: 'Mooi om hem bij Red Bull te zien, hij rijdt aan de top van het veld en zal daar lang blijven. Hij rijdt ijzersterk, weet zichzelf continu te overtreffen en steelt geregeld de show.'

'Maar Verstappen moet ook zijn mond eens leren houden', vervolgt Briatore, die in de ophef rondom de Ferrari-krachtbron duidelijk achter het team uit eigen land staat. 'De beschuldiging aan het adres van Ferrari dat ze valsgespeeld zouden hebben had hij om twee redenen achterwege kunnen laten.'

'Ten eerste is het niet aan hem om daar uitspraken over te doen. En ten tweede was het hele verhaal totaal onjuist', volgens de Formule 1-veteraan praatte Verstappen in Austin zijn mond voorbij en hij neemt hem de valse beschuldiging naar verluidt wel kwalijk.

Briatore kiest Verstappen en Leclerc

Ten slotte werd Briatore gevraagd wie hij zou kiezen als hij nu een team op zou stellen. De man heeft verstand van Formule 1-zaken, hij werd in 1994 en 1995 wereldkampioen met Benetton toen het team van het Italiaanse kledingmerk Michael Schumacher aantrok als toptalent. Daarna hielp hij Fernando Alonso aan twee wereldtitels in zijn tijd bij Renault.

'Als ik een team samen zou stellen, zou ik zeker Leclerc en Verstappen naast elkaar willen hebben. Dat zijn twee fenomenen waarmee je de komende tien jaar alle Grands Prix én wereldkampioenschappen mee kan winnen', concludeert hij. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees ook:
Verstappen over verlenging: 'Willen glorieuze Red Bull-periode herleven'
'Verstappen gaat Red Bull vormen in de eerste helft van dit decennium'

Lees 7 Reacties

Tags:

Reacties

bullfrog
14 Jan 2020 om 02:57

Ach bij Briatore is het woord valsspelen tegen het zere been , hij speelde zo vals dat hij uit de Formule 1 verbannen is.

Alodegh
11 Jan 2020 om 17:57

Juist....Lec en Ver in 1 team ? Ze doen beide alleen maar mee om 1e te worden en gunnen elkaar niks ! Elke wedstrijd winnen volgens hem ? Denk dat ze er elke wedstrijd elkaar van de baan afrijden ipv dat je er plezier van heb....kijk naar de sukkel rosberg en knallende Hamilton

Petra Claus
11 Jan 2020 om 08:05

Max is tenminste eerlijk en recht uit!! Daar houd ik wel van ipv dat hypocriete gedoe van andere...

peter_heijnen
10 Jan 2020 om 22:40

LOL! De grap is dat Max kan roepen wat ie wil. Dan roept Ferrari wel dat ze Max niet willen en zijn heel wat Italianen beledigd. Maar als ze hem vandaag zouden kunnen krijgen, was er morgen een pers conferentie en heel Italie door het dolle.

Niemand zit daarentegen verder op Flavio te wachten.

leondaris
10 Jan 2020 om 17:54

Vraag m'n eigen af of M Verstappen wel ooit bij Ferrari wil rijden tis nu niet het team dat de laatste jaren echt kampioen's waardig was .
En Flavio kan beter de politiek in gaan naast zijn maatje Berlusconi .

Sjoerd Valkering
10 Jan 2020 om 16:50
Quote van Rimmer
Gelukkig heeft valsspeler Flavio (remember crashgate) zelf nooit een grote mond. Denk dat Max vannacht dan ook ontzettend slecht slaapt en vreselijke nachtmerries heeft van tegen elkaar aan botsende Vettels en Leclercs.

Haha ik wou het net zeggen!

Rimmer
10 Jan 2020 om 16:48

Gelukkig heeft valsspeler Flavio (remember crashgate) zelf nooit een grote mond. Denk dat Max vannacht dan ook ontzettend slecht slaapt en vreselijke nachtmerries heeft van tegen elkaar aan botsende Vettels en Leclercs.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws