Tost: 'Een plekje naast Verstappen kan ook heel positief zijn' Max Verstappen

Tost: 'Een plekje naast Verstappen kan ook heel positief zijn'

Door Christian Moerman 17 januari 2020 | 09:11


Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, zag meteen al de potentie van Alexander Albon. Nu moet de Thaise-Brit zich staande houden naast Max Verstappen, een pittige opgave waar hij uiteindelijk sterker uit zal komen, denkt Tost.

'Toen hij begon met testen in Barcelona zag ik zijn potentie al. Ik voorspelde toen al dat hij de verrassing van het jaar zou kunnen worden en Alex heeft zich vanaf het begin bewezen', zo opent de teambaas, die volgend jaar zijn team ziet veranderen in AlphaTauri.

In Australië wist de Toro Rosso-rookie geen potten te breken maar in Bahrein werd hij negende en in China reed hij een schitterende inhaalrace na vanaf de pitstraat gestart te zijn. Vanaf toen stond hij op de radar bij Red Bull: 'Ze hebben hem geobserveerd en naar aanleiding van zijn prestaties besloten te wisselen.'

Tost, Marko en Horner werken nauw samen

Het blijkt nu dat Tost veel met Helmut Marko en Christian Horner om tafel zit om het te hebben over de prestaties van alle vier de coureurs. De continue feedback op alle vier de rijders maakt het makkelijker om te bepalen wie er geknipt is voor het stoeltje naast Verstappen: 'Marko, Horner en ik zijn altijd aan het discussiëren over de coureurs.'

'Ik zei vanaf het begin af aan al dat Albon uitstekend presteerde', vervolgt de Oostenrijker, die wellicht niet altijd even blij is dat zijn toptalenten zonder pardon meegenomen worden als ze een half seizoen goed draaien.

Albon tegen Verstappen in 2020

Tost heeft voor zichzelf een vuistregel opgesteld met betrekking tot jong talent, namelijk dat het drie seizoenen kost voor een Formule 1-coureur om werkelijk op niveau te komen: 'Albon zit in zijn tweede seizoen, ik zeg altijd dat het minimaal drie seizoenen kost voordat een rijder de Formule 1 volledig begrijpt.'

'Een plekje naast Verstappen kan ook heel positief zijn, want je kan duidelijk zien waar je tijd wint en waar je verliest', vervolgt Tost tegenover RACER. Albon heeft al eerder aangegeven te merken waar hij in kon lopen op de Nederlander en zal de hoge benchmark in dat opzich ook zeker prettig vinden.

Er zit echter ook een negatieve kant aan: 'Aan de andere kant, Verstappen is zó snel. Als hij hem niet bij kan houden, zou dit ook zomaar eens frustrerend kunnen worden. Alex moet zich gewoon op zichzelf focussen, hij moet leren en het op zijn eigen manier doen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws