Verstappen niet als 'circusartiest' ingezet: 'Kunnen hem niet overal heen slepen' Max Verstappen

Verstappen niet als 'circusartiest' ingezet: 'Kunnen hem niet overal heen slepen'

Door Joris Verwijst 18 januari 2020 | 08:46


Bij de Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort, in mei dit jaar, is Max Verstappen logischerwijs de grote publiekstrekker. De coureur van Red Bull moet zich echter vooral kunnen concentreren op de race en mag niet teveel afgeleid worden. Die conclusie trekt Robert van Overdijk, circuitdirecteur in Zandvoort. 

In 2019 sprak vader Jos Verstappen al uit dat zijn zoon niet als circusartiest ingezet moet worden. Van Overdijk: 'Wij snappen als geen ander dat Max zich tijdens het weekeinde moet richten op zijn werk. Natuurlijk hebben wij contact met zijn management en zullen we bekijken wat er eventueel in het voortraject mogelijk is, maar tijdens het race-weekeinde begrijpen we dat we geen beschikking over hem hebben en hem niet overal heen kunnen slepen', aldus Van Overdijk in gesprek met De Telegraaf. Verstappen zal het dus rustiger aan gaan doen dan tijdens de Jumbo Racedagen. 

'Max wil graag presteren in Zandvoort'

Dat het een racefeest gaat worden, staat zo goed als vast. De verwachting is dat er iedere dag zo'n 100.000 bezoekers naar het circuit komen. Bovendien is de race in Zandvoort de eerste Europese race van het seizoen. 'Wij zijn de eerste race in Europa, de teams komen uit Azië, dus er is weinig tijd. Zaken als signeersessies worden allemaal door de Formule 1-organisatie geregeld. Max wil natuurlijk heel graag presteren in Zandvoort. Daar geven wij hem alle ruimte voor.' 

Achter de schermen wordt er ondertussen hard gewerkt om het circuit op tijd klaar te krijgen. De baan wordt aangepast, maar ook alle voorzieningen op en rond het circuit worden onder handen genomen. Zo bouwt de NS twee extra perrons om de stortvloed aan reizigers aan te kunnen. Ook kwam VolkerWessels, de aannemer in Zandvoort, met een animatie over de werkzaamheden. Op zondag 3 mei wordt er geracet in Zandvoort. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws