Verstappen wint simrace op 0.001s na bloedstollende slotfase Max Verstappen

Verstappen wint simrace op 0.001s na bloedstollende slotfase

Door Christian Moerman 21 januari 2020 | 11:10


Max Verstappen houdt zich in de winterstop nog steeds veel bezig met racen. Niet op het circuit, maar virtueel gaat Verstappen de competitie te lijf voor Team Redline. De Porsche iRacing Cup wist de Nederlander te winnen, met slechts 0.001s afstand tot de nummer twee.

De 24 uur van Daytona viel in het water voor de Limburger, die door connectieproblemen na enkele uren al meer dan 600 ronden achterliep. Kerkhof en Verstappen besloten de handdoek in de ring te gooien, maar op datzelfde circuit werd later nog een race verreden.

De Porsche iRacing Cup wordt gebruikt voor jonge simrace talenten om zichzelf in de kijker te spelen en de concurrentie van Verstappen was goed. Sterker nog, de meeste tijd van de race reed de Red Bull-coureur niet eens voorop.

Verstappen pakt nipte zege

Maar op het allerlaatste moment wist hij op de Daytona International Speedway zijn concurrent Thibauit Cazaubon in de binnenbocht in te halen. Slechts 0.001s - een duizendste van een seconde -  onderscheidde de twee racers.

De volledige race werd op Youtube uitgezonden en is ook gewoon terug te zien. Als je 40 minuten over hebt in een winterstop die eindeloos lijkt te duren, kan dit voor het nodige vermaak zorgen voor Formule 1-fans. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Sportify
21 Jan 2020 om 22:40

‘Tegen de tijd dat we het probleem konden oplossen, lagen we al zeven rondjes achter."
Lijkt me iets realistischer

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws