Horner tevreden over Red Bull-duo: 'Hij deelt sterke punten met Max' Max Verstappen

Horner tevreden over Red Bull-duo: 'Hij deelt sterke punten met Max'

Door Christian Moerman 23 januari 2020 | 14:50


Christian Horner vindt dat Alexander Albon en Max Verstappen veel positieve eigenschappen delen. 2020 wordt het eerste volledige seizoen bij Red Bull voor de Thaise-Brit en Horner heeft er goed vertrouwen in.

'Het is wellicht de eerste keer sinds zijn dagen in de karting dat hij stabiliteit heeft. Daar zal hij wel goed bij varen. Hij heeft tijdens zijn carrière veel met tegenslag te maken gehad', zo opent de Red Bull-teambaas volgens Motorsport.

De weg naar de Formule 1 was niet vanzelfsprekend voor Albon. Al helemaal niet vergeleken met Verstappen. Albon reed vorig jaar - op 22-jarige leeftijd - zijn eerste Formule 1-seizoen. Max Verstappen had op die leeftijd al vier seizoenen achter de rug.

Horner vergelijkt Verstappen en Albon

Verstappen staat bekend als een agressieve coureur, alhoewel hij in het 2019-seizoen veelvuldig getoond heeft dat hij zijn hoofd koel kan houden in ingewikkelde situaties. In Brazilië moest hij twee keer langs Lewis Hamilton en hij deed dat twee keer ijskoud.

Ook Albon heeft die eigenschap, denkt Horner. Als de druk vol op de ketel staat bezwijkt de matige coureur, de uitstekende coureurs hebben hier echter geen last van: 'Hij deelt veel sterke punten met Max, dat vermogen om om te gaan met de druk en dat doorzettingsvermogen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws