Waarom de Red Bull-promo van Verstappen een totale flop werd Max Verstappen

Waarom de Red Bull-promo van Verstappen een totale flop werd

Door Christian Moerman 28 januari 2020 | 12:50


Vandaag verzamelden honderden Max Verstappen-fans zich in Zandvoort om hun grote ster in een Formule 1-bolide te zien rijden. Wat een waanzinnige vertoning had moeten worden resulteerde echter in een zware teleurstelling. De Formule 1-fans kwamen zeiknat van een koude kermis thuis.

In weer en wind volgen de trouwe Verstappen-supporters hun icoon, dat is al eerder gebleken. Er wordt naar alle hoeken van de wereld afgereisd maar dit jaar is ook in Nederland een Grand Prix te bezichtigen. Voorafgaand aan het evenement worden fans lekker gemaakt met filmpjes, muziek, aankondigingen en interviews.

Vanochtend vroeg doken de eerste beelden al op van de diehards die in de stromende regen richting de rand van Circuit Zandvoort marcheerden. Ook Red Bull speelt listig in op de Zandvoort-hype. Als figuranten mochten de Oranjefans trots spelen in een Red Bull-promo en het enthousiasme spatte er vanaf, ondanks de kou en het gebrek aan slaap.

Max Verstappen Zandvoort

Oranjefans naast het circuit in de hoop een Red Bull in actie te zien

Sfeer slaat om in Zandvoort

Maar naarmate de dag verstreek veranderde een kudde enthousiaste Nederlanders in een geforceerd juichende groep onderkoelde bezoekers. Ooggetuige Richard Maasdijk heeft tegenover F1Maximaal zijn verhaal gedaan en geeft toe dat de promotiedag lang niet zo rooskleurig was als in de eerste instantie verwacht werd.

'Van negen tot half twaalf is er niet gereden. Red Bull heeft het publiek ongeveer 2,5 uur in de stromende regen laten staan met de belofte dat er gereden zou worden. Ondertussen was Red Bull bezig met het verzamelen van shots, waarin Verstappen uit de auto stapte en zwaaide', meldt Maasdijk.

Op het promotiemateriaal van de Oostenrijkse renstal oogt het publiek doorgaans spontaan en enthousiast, maar achter de schermen blijkt daar weinig van waar: 'Iedereen moest juichen op commando. Ook zou hij (Verstappen, red.) donuts draaien, maar opeens kende zijn auto een technisch probleem waardoor dat niet kon. Iedereen is inmiddels teleurgesteld weggelopen.'

Red Bulls in de regen

Verstappen-fans druipen af

Wat een mooie dag had moeten worden met het enorme lawaai van een Formule 1-auto op de achtergrond, veranderde in een regenachtige domper voor de fans. Maar liefst drie uur hebben de fanatiekelingen in de kou gestaan, zonder de beloofde demonstratie als beloning.

Inmiddels druipt het publiek weer af, naar werk of naar huis, teleurgesteld en koud. De verwarmingen vast een standje hoger gezet worden om de koele ledematen op temperatuur te krijgen. Red Bull kent doorgaans een uitstekend marketingbeleid, maar deze ochtend op Circuit Zandvoort was daar zeker geen voorbeeld van. (Foto: Richard Maasdijk)

Oranjefans druipen af na een teleurstellende vertoning op Circuit Zandvoort

Met dank aan Richard Maasdijk en Joshua Jacobs


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws