Alonso tipt Verstappen: 'Hij komt altijd traag op gang' Max Verstappen

Alonso tipt Verstappen: 'Hij komt altijd traag op gang'

Door Christian Moerman 28 januari 2020 | 15:03


Fernando Alonso denkt dat Lewis Hamilton zwakke plekken heeft die niet genoeg uitgebuit worden door de andere coureurs op het circuit. Als hij zelf een terugkeer naar de sport veilig zou kunnen stellen, dan ziet hij het wel zitten om zijn voormalige teamgenoot uit te dagen. Zou Verstappen wat hebben aan deze tips?

'Hij heeft zwakke punten die nog niet achterhaald zijn. Niemand weet de zwaktes bij hem bloot te leggen. Hij heeft de lat de laatste jaren hoog gelegd, met name in 2019 toen zijn auto lang niet altijd even dominant was', zo opent de Spanjaard volgens BBC.

Als Hamilton niet vooraan te vinden is dan zit hij in de buurt, een off-day kent de Brit eigenlijk nooit volgens Alonso: 'Als hij niet kan winnen, dan zit hij er vlak achter. Niet 20 seconden, zoals Valtteri Bottas wel regelmatig gebeurt.'

'Een weekend waarin de Mercedes niet sterk is, eindigt Bottas als vijfde of als zesde, Lewis niet', denkt de voormalig McLaren-coureur vervolgens. Hij is blijkbaar niet onder de indruk van de Fin, die briljante momenten in de Mercedes kent maar lang niet altijd even consistent is.

Alonso legt zwakte Hamilton bloot

Alonso weet waar bij Hamilton het zwakke punt zit: 'Als je naar zijn seizoenen kijkt zie je een trend. Hij komt altijd traag op gang. Niemand haalt hier momenteel een voordeel uit. In plaats daarvan wordt de focus aan het begin op Bottas gelegd, maar die gaat het op termijn toch nooit klaarspelen.'

Vorig jaar oogde Hamilton in Australië ook niet bijzonder competitief, mocht Alonso hier een punt hebben dan weet Max Verstappen wat hem te doen staat. Als hij vanaf het begin af aan Hamilton het vuur aan de schenen legt zou dat op den duur zijn kampioenschapsgevecht ten goede kunnen komen.

Alonso droomt weer van Formule 1

Alonso droomt weer van gevechten tegen zijn oude rivaal. De geruchten over een mogelijke terugkeer van de tweevoudig wereldkampioen worden steeds sterker en hij bevestigt dat hij het ziet zitten: 'Het zou mooi zijn om serieus tegen hem te kunnen strijden.'

'Misschien heeft hij wel helemaal geen zwakke punten en houdt hij zich bewust gedeisd aan het begin, maar het zou mooi zijn om hier zelf achter te komen. Als je gerust je voorsprong uit kan bouwen dan is iedereen kalm in een Formule 1-auto', vervolgt Alonso, die dit jaar als dertiende wist te eindigen in de Dakar rally.

Druk moet erop bij Hamilton

Verstappen heeft het Hamilton vorig jaar geregeld moeilijk gemaakt en de stress was te horen in zijn stem over de boordradio. Dit is het soort druk dat Alonso graag continu zou zien bij de Mercedes-coureur, onder die druk maak je namelijk sneller fouten.

'Als je tien punten achter staat in het kampioenschap dan is de druk al anders. De fouten zijn sneller gemaakt en je hoort het in iemands stem over de boordradio. We moeten zien hoe hij het doet onder échte druk', concludeert de Formule 1-veteraan. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws