Verstappen: 'Met de juiste auto kan ik Hamilton verslaan' Max Verstappen

Verstappen: 'Met de juiste auto kan ik Hamilton verslaan'

Door Christian Moerman 04 februari 2020 | 08:52


Max Verstappen denkt dat Lewis Hamilton te verslaan is. De Nederlander gelooft dat Hamilton de wind geregeld mee heeft en denkt dat zijn Britse collega het de afgelopen jaren niet moeilijk gehad heeft.

'Lewis is heel goed. Hij is zeker een van de beste coureurs ooit, maar hij is geen God. Misschien zit er een engeltje op zijn schouder, maar hij is absoluut God niet', zo opent de Red Bull-coureur volgens BBC.

Verstappen wil in de RB16, die 12 februari onthuld zal worden, Hamilton het vuur aan de schenen leggen. De enige manier waarop dit adequaat zou kunnen is als hij met het nieuwe staaltje ingenieurswerk van Red Bull meteen goed zit: 'Ja, met de juiste auto kan ik Hamilton verslaan.'

Hamilton rijdt zonder druk

Hamilton heeft het de afgelopen jaren niet lastig gehad. Valtteri Bottas is na het 2016-seizoen naast de zesvoudig wereldkampioen gezet en de Fin heeft hem eigenlijk zelden uit kunnen dagen. Verstappen ziet dit ook en denkt dat een gewaagde tegenstander Hamilton mentaal uit balans kan brengen.

'Als je de druk opvoert dan wordt het lastiger voor de man die aan kop rijdt. Je kan zonder druk altijd op 97 of 98 procent blijven rijden, zo maak je per jaar misschien één fout. Ik wil die druk vanaf het begin opvoeren', meldt de Limburger resoluut.

Verstappen wil niveau opschroeven

Verstappen denkt dat er meer in het vat zit bij hem. We hebben hem al zien strijden op de baan met de Mercedes-coureur, maar hij denkt dat het niveau van beide coureurs omhoog kan: 'Ik wil dat gevecht hebben wanneer we écht dichtbij elkaar zitten. We kunnen allebei beter.'

In de testdagen zal duidelijk worden wat de Formule 1-teams in de winterstop hebben weten klaar te spelen. Ferrari, Mercedes en Red Bull zullen bovendien goed op elkaar letten om te zien wat voor technische innovaties doorgevoerd zijn de afgelopen maanden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

sam36
4 Feb 2020 om 15:32

Hamilton zit nu al in het hoofd van Verstappen.....!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws