Hill: 'Schumacher was kwetsbaar onder druk' Max Verstappen

Hill: 'Schumacher was kwetsbaar onder druk'

Door Christian Moerman 04 februari 2020 | 16:23


Damon Hill wist in 1996 de wereldtitel te pakken, maar kende hevige concurrentie. In 1992 debuteerde hij op 32-jarige leeftijd en vier jaar later wist hij Michael Schumacher af te troeven. Ook racete hij tegen Ayrton Senna, één van de twee is overduidelijk een betere coureur, vindt Hill.

De Brit begint met een ode aan Senna. De Braziliaan, die twee jaar voordat Hill wereldkampioen werd verongelukte, had hem ongetwijfeld van de titel afgehouden: 'Ik denk niet dat ik Senna had kunnen verslaan, hij was gewoon te snel.'

Hill haalt race tegen Schumacher voor de geest

Ook reed Hill tegen Schumacher in zijn carriere. Het moment dat hij de Duitser af wist te troeven, werd gevolgd door momenten van realisatie: 'Ik wist meteen dat ik nooit van mijn leven meer zo'n race zou rijden. Toen ik uit de auto stapte was ik verbaasd, over mezelf.'

In de seizoensfinale (die toen nog in Adelaide, Australië verreden werd, red.) poogde Hill om Schumacher in te halen, het resultaat was bepalend voor het eindklassement. Schumacher raakte voor de inhaalpoging de muur en toen Hill zijn Williams ernaast zette, raakten ze elkaar.

'Het was een onmogelijke poging om in te halen. Als ik doorhad dat Schumacher de muur gekust had vlak daarvoor, was het anders gelopen. Michael was kwetsbaar onder druk', concludeert de enkelvoudig wereldkampioen tegenover Auto, Motor und Sport. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws