Marko: 'Voor de tweede testweek zien we de echte auto niet' Max Verstappen

Marko: 'Voor de tweede testweek zien we de echte auto niet'

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 09:22


Helmut Marko heeft zich voor het eerst sinds de lancering van de RB16 uitgelaten over het meest recente staaltje ingenieurswerk. Marko benadrukt bovendien wanneer de daadwerkelijke Red Bull getoond zal worden.

Het meest opvallende aan de RB16 is de neus. Het oogt alsof Adrian Newey daar iets gedaan heeft wat tot nu toe bij nog geen enkele andere bolide te vinden is. Red Bull wil met de gecompliceerde voorkant vermoedelijk de luchtstromen beter naar de achterkant van de bolide begeleiden.

De Red Bull-adviseur houdt de moed erin en trapt het 2020-seizoen af op serieuze toon, maar ook met een grap. Zo meldt hij grijnzend tegenover Auto Bild Motorsport: 'Met die neus proberen we Max Verstappen koel te houden.'

Marko vestigt hoop op Red Bull

De Oostenrijker houdt de kaken echter stijf op elkaar toen gevraagd werd waarom er gekozen is voor zo'n gecompliceerde voorkant: 'Dat houden we liever voor onszelf.'

'Daarnaast weten we natuurlijk allemaal dat we voor de tweede testweek de echte auto's nog niet zullen zien', concludeert de man uit Graz, die daarmee aangeeft dat ook Red Bull van plan is updates achter te houden tot aan de laatste testweek. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws