F1 Kijktip | Hoe Verstappen zijn opmars naar de Formule 1 maakte Max Verstappen

F1 Kijktip | Hoe Verstappen zijn opmars naar de Formule 1 maakte

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 17:00


Door de jaren heen wordt er een hoop beeldmateriaal verzameld van coureurs, teams, teambazen en het hele circus eromheen. In de F1 kijktip geven we elke vrijdag een bijzonder beeldfragment mee aan de lezers om het weekend alvast goed in te luiden.

Deze week gaan we kijken naar Max Verstappen's unieke reis van Red Bull-junior naar Formule 1-coureur. Max Verstappen: The Next Generation volgt de Nederlandse Formule 1-coureur wanneer hij nét gepromoveerd is naar de Formule 1.

Toen hij 'ja' zei tegen het zitje bij Toro Rosso was de Limburger pas zestien, hij mocht gedurende zijn eerste seizoen bij de Italiaanse renstal het merendeel van het jaar niet eens legaal de openbare wegen op in Nederland. In de iets minder dan dertig minuten durende documentaire wordt Verstappen uitgelicht.

Marko en Horner aan het woord

Helmut Marko en Christian Horner laten weten hoe zij in 2015 tegen de komst van de jongeling aankeken, Marko licht zelfs toe wanneer voor hem het kwartje viel. Ook zien we hoe Verstappen tijdens zijn eerste promotiesessie zijn voorvleugel aan gort rijdt nadat hij een bocht probeert te maken.

Exclusieve footage uit zijn Formule 3-carriere tonen hoe hij op Imola zijn eerste Formule 3-race wist te winnen en hoe hij later in het seizoen Esteban Ocon tegenkwam, waarmee hij het in 2018 in Brazilië aan de stok kreeg. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws