Trapt Verstappen de eerste testweek af in Barcelona? Max Verstappen

Trapt Verstappen de eerste testweek af in Barcelona?

Door Christian Moerman 14 februari 2020 | 15:01


Is Max Verstappen als eerste aan de beurt om plaats te nemen in de RB16 in Barcelona? Volgens diverse bronnen lijkt het erop alsof het Formule 1-team liever de Limburger in de bolide zet op vrijdag.

Diverse Nederlandse media komen met de uitspraak dat het niet Alexander Albon is, maar Verstappen die in Barcelona als eerste achter het stuur kruipt. Omdat de Red Bull-coureur ook op Silverstone al de voorkeur kreeg, is dit toch enigszins onverwachts.

Albon moest na de lancering van de RB16 langs de zijlijn blijven staan. De Thaise-Brit heeft als nieuwkomer binnen het team weinig te eisen en hij komt ook niet over als een type dat dat zou doen.

Verstappen op dag één, Albon op dag twee

Er wordt gesuggereerd dat Verstappen de eerste testweek zal openen voor Red Bull. Albon zal dan op de donderdag plaatsnemen in de eenzitter. Het zou logisch zijn als het Red Bull-duo op vrijdag dan de bolide deelt, waarin Verstappen een dagdeel neemt en Albon het andere dagdeel.

Eerder gaf Ferrari aan dat Sebastian Vettel de testweken af zal trappen, het Ferrari-duo deelt de cockpit op de tweede dag en de derde dag zal alleen Charles Leclerc in actie komen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws