Verstappen populair bij Japanse fans: 'Maar hij is wat aan de brutale kant' Max Verstappen

Verstappen populair bij Japanse fans: 'Maar hij is wat aan de brutale kant'

Door Christian Moerman 25 maart 2020 | 13:43


Het mag duidelijk zijn dat Max Verstappen onder de Honda-werknemers zeer populair is. Door na de eerste overwinning van Honda in het hybride-tijdperk naar zijn borstzakje te wijzen maakte hij zichzelf onsterfelijk bij de Japanse motorfabrikant. Maar hoe zit dat met de Japanse Formule 1-fans? F1Maximaal ging in gesprek met Japanse Formule 1-fan Mizu Chan om erachter te komen hoe men de Limburger ontving op Suzuka.

Chan is als doorgewinterde Formule 1-fan doorgaans van de partij op het Japanse circuit, maar kon dit jaar alleen de racedag live meemaken: 'Ik was er vorig jaar alleen op zondag, maar de sfeer was zoals gewoonlijk weer geweldig!' De regie mikt de camera geregeld op de Japanse fans, die met de meest geniale kostuums aan naar het circuit afreizen.

Sinds Honda in zee gegaan is met Toro Rosso (nu AlphaTauri, red.) hebben ze progressie geboekt. Met de succesvolle Red Bull-samenwerking doen ze daar qua populariteit nog een schepje bovenop. Dit was op de tribunes duidelijk te merken: 'Er zaten heel veel Honda-fans op de tribune met Red Bull en Toro Rosso-petjes. Ook kleurden de stoeltjes Red Bull-blauw vanwege de T-shirts.'

Honda-tijdperk met McLaren laat litteken achter

Japanners zijn van oorsprong een eervol volk. Gezichtsverlies doet pijn en de Japanse fans voelen mee met de motorleverancier: 'De tijd bij McLaren was voor Honda een hele teleurstellende periode.' Met name de betrouwbaarheidsproblemen zorgden voor openbare kritiek, Fernando Alonso voelt de gevolgen van zijn uitspraken nog steeds.

'Ik denk echter dat het goed is dat ze besloten hebben de werkzaamheden door te zetten. De enige manier om het te maken is door door te gaan, zonder enige twijfel', vervolgt de Japanner. Het geleden gezichtsverlies is over de afgelopen twee jaren aanzienlijk verminderd vanwege de uitstekende prestaties die Honda neer heeft weten te zetten in samenwerking met haar nieuwe partners.

Verstappen met karakter

Ook wilde Chan zich graag uitlaten over Max Verstappen. Toen hem gevraagd werd of Verstappen een beetje goed ontvangen wordt bij de Japanse fans bleek hij een antwoord paraat te hebben: 'Hij is wat aan de brutale kant, maar ik denk dat Formule 1-coureurs een persoonlijkheid nodig hebben.' Dat zit bij Verstappen wel goed dus.

Groeit enthousiasme in Japan door succes Red Bull?

Het natuurlijk prachtig als de Formule 1 opleeft in een land. We zien het in Nederland maar al te duidelijk aan de oranje-tribunes op internationale circuits en ook de Grand Prix van Nederland belooft een gekkenhuis worden. Neemt het enthousiasme voor de topklasse van de autosport ook toe in het Aziatische land?

'Absoluut, maar niet alleen vanwege Verstappen. Ik weet dat Pierre Gasly, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel en Charles Leclerc ook enorm populair zijn onder de Japanse fans', concludeert Chan. Blijkbaar heeft men in Japan dus een voorkeur voor Ferrari en de populariteit van Gasly valt te verklaren door zijn verbintenis aan Honda-klanten Red Bull en Toro Rosso. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws