Scarborough: 'Auto van Verstappen wordt voornaamste uitdager van Mercedes' Max Verstappen

Scarborough: 'Auto van Verstappen wordt voornaamste uitdager van Mercedes'

Door Sam Koster 16 februari 2020 | 16:07


Formule 1-journalist Craig Scarborough geeft op het YouTube-kanaal van collega Peter Windsor positief commentaar op de nieuwe wagen van Max Verstappen. De RB16 van Red Bull Racing heeft het volgens de jounalist absoluut in zich om Mercedes uit te dagen en Ferrari achter zich te laten.

In de video licht Scarborough een aantal veranderingen uit die de RB16 heeft ondergaan ten opzichte van de auto van vorig jaar. Zo vindt Scarborough de neus erg smal en vindt hij de luchtinlaten die helemaal voorin de neus zitten goed gevonden van het ontwerpteam van de ploeg uit Milton Keynes.

De Britse journalist ziet verder dat de voorvleugel en barge boards nauwelijks veranderd zijn. Een teken dat Red Bull een goede auto heeft neergezet volgens Scarbourough. Daarnaast ziet hij dat de achterwielophangingen zijn aangepast. De journalist denkt dat dit, net als bij Mercedes, voor de aerodynamica is gedaan.

Al met al is Scarborough erg te spreken over de wagen van Verstappen. 'Het is heel duidelijk een doorontwikkelde versie van de RB15', stelt de Brit. 'Het chassis is dan ook erg goed, Red Bull wordt ook veel meer nagedaan dan bijvoorbeeld Mercedes', vervolgt de journalist.

Red Bull kan met sterkere Honda Mercedes achterna

Het enige wat Red Bull dus nodig heeft volgens hem, is een sterkere motor van Honda achterin. 'Red Bull is in vorm om de voornaamste uitdager van Mercedes te worden', gelooft Scarborough. 'Maar dan moet het team wel vanaf het begin alles uit de auto halen', besluit hij. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws