Verstappen: 'We gaan gevecht met Mercedes aan in 2020' Max Verstappen

Verstappen: 'We gaan gevecht met Mercedes aan in 2020'

Door Sam Koster 16 februari 2020 | 17:44


Max Verstappen ziet het aanstaande Formule 1-seizoen vol vertrouwen tegemoet. Daarbij is het volgens hem cruciaal om juist op de lastige momenten toe te slaan en boven de andere teams uit te stijgen. Dat Red Bull Racing dat goed kan heeft het team in 2019 al laten zien, zegt de Limburger in gesprek met  FormulaRapida.net.

Verstappen verwijst naar de races in Duitsland en Brazilië. In races die door het weer en de safety car een chaotisch verloop kregen, wist Red Bull het hoofd koel te houden en zijn concurrenten te overtreffen. Beide races werden gewonnen door Verstappen. 'In zulke situaties kan ons team echt excelleren ten opzichte van anderen', zegt Verstappen.

'Uiteraard doen we over de hele linie het maximale om vooruit te komen', vervolgt de Nederlander. 'We zijn op de goede weg, en willen dit jaar zeker om de wereldtitel vechten met Mercedes', stelt Verstappen. Dat is niet alleen ambitieus, maar ook realistisch volgens Verstappen. Toch houdt hij een kleine slag om de arm in aanloop naar de wintertests.

Die slag doet echter geen afbreuk aan de verwachtingen van Verstappen, integendeel. 'We willen dit jaar gewoon om de titel vechten, en elke race meedoen om het podium', scherpt Verstappen zijn eerdere uitspraak aan. 'Daarbij is het cruciaal dat iedereen binnen het team onvoorstelbaar veel motivatie heeft om dat te bereiken', aldus Verstappen.

Verstappen prijst motivatie binnen Red Bull

Verstappen zelf is zeker gemotiveerd om successen te behalen met Red Bull. Deze winter maakte Verstappen als vanuit het niets eigenhandig een einde aan de geruchten over een mogelijke overstap naar Mercedes door zijn contractverlenging bij de Oostenrijkse renstal tot en met 2023 wereldkundig te maken.

De Limburger doet het voorkomen als een eenvoudige keuze. 'Ik voel me goed binnen Red Bull, iedereen is hier gedreven om races en zo mogelijk de titel te winnen', zegt hij. Een perfect seizoen bestaat dan weliswaar niet, maar bij Red Bull lijkt Verstappen een voor hem perfect team gevonden te hebben. 'En samen gaan we het beste maken van 2020', besluit Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws