Lammers: 'Voor Red Bull en Honda na 2019 veel winst te behalen' Max Verstappen

Lammers: 'Voor Red Bull en Honda na 2019 veel winst te behalen'

Door Christian Moerman 18 februari 2020 | 12:12


Woensdag wordt het Formule 1-seizoen afgetrapt op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De teams zullen beginnen aan 2020 met zes dagen testen. Jan Lammers is in gesprek met NOS ingegaan op wat we van de komende testdagen in Barcelona kunnen verwachten.

Het wordt belangrijk voor de teams om te begrijpen hoe de bolide zich gedraagt op het circuit. Een Formule 1-auto kent vele functies en instellingen, die moeten stuk voor stuk afgegaan worden: 'Ze werken een waslijst af. De technici vinken af wat klopt en wat niet klopt in Barcelona.'

'De feedback die ze hebben uit de tests in de windtunnel en de simulator moet overeenstemmen met wat de wagens nu op de baan doen', vervolgt Lammers, die sinds kort een functie als sportief directeur bekleedt bij Circuit Zandvoort.

Kansen van Red Bull en Verstappen

Max Verstappen zal dit jaar bij Red Bull wederom met een Honda-krachtbron aan de start verschijnen. Honda toonde in 2019 potentieel, maar de vraag is of ze dit seizoen vanaf het begin kunnen assisteren in de titelaspiraties van de Oostenrijkse partners. Als het aan Lammers ligt kan dit wel degelijk.

'Voor Red Bull en Honda is er na 2019 nog veel winst te behalen. Verstappen zal profiteren van die progressie', vervolgt de Nederlander. Hij benadrukt ook dat het meehelpt dat ze twee jaar op rij met dezelfde motorleverancier aan de slag gaan. Mercedes en Ferrari doen dit al jaren.

Wat zeggen de testdagen van 2020?

Vorig jaar oogde Ferrari ijzersterk tijdens de testdagen maar wisten ze op Albert Park totaal geen indruk te maken. Mercedes kende een omgekeerd patroon. Het doet vermoeden dat de testdagen nietszeggend zijn voor de opstelling aan het begin van het jaar. Lammers is het hier echter niet mee eens.

Het sterke optreden van Ferrari was een voorbode voor een uitstekende bolide, die gereden werd door een man die niet in topvorm was, namelijk Sebastian Vettel. 'Ferrari had de afgelopen drie jaar misschien wel wereldkampioen kunnen worden', concludeert Lammers. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws