Marko bevestigt ontsnappingsclausules in contract Verstappen Max Verstappen

Marko bevestigt ontsnappingsclausules in contract Verstappen

Door Christian Moerman 19 februari 2020 | 14:27


Helmut Marko heeft bevestigd wat vele Red Bull-fans al vermoedden. Het contract van Max Verstappen kent ontsnappingsclausules. De Nederlander zou onder bepaalde voorwaarden zijn contract met de Oostenrijkers kunnen verscheuren.

Verstappen werd relatief vroeg vastgelegd door zijn team. Alleen Sergio Perez, Estenban Ocon en Charles Leclerc hebben ook al een contract lopen dat verder reikt dan 2021. Volgens de Red Bull-adviseur brengt dit significante voordelen met zich mee.

'Hoe meer constanten je hebt binnen het team, hoe beter. Het bijtekenen van Verstappen was een belangrijke boost voor Red Bull. We hebben hem de kans gegeven, we namen het risico en nu plukken we daar de vruchten van', zo opent de Oostenrijker tegenover Auto Bild.

Wolff gelooft contractlengte Verstappen nauwelijks

Toto Wolff heeft aangegeven dat hij nauwelijks kan geloven dat de Oostenrijkse renstal het supertalent zó lang vast heeft gelegd. Volgens de Mercedes-teambaas moeten er clausules in het contract zitten, Marko bevestigt dit nu publiekelijk: 'Die clausules zijn er.'

'Maar zolang wij een competitieve krachtbron kunnen regelen, rijdt Verstappen voor ons. De maximale achterstand naar de wedstrijdleiders (qua vermogen, red.) moet twee tienden zijn', vervolgt de 76-jarige uit Graz.

Marko praat in meervoud

Om alles contractueel dicht te timmeren heeft het management van Verstappen dus laten concretiseren wat een 'competitieve krachtbron' precies inhoudt. Verstappen lijkt voorlopig zeer tevreden bij zijn werkgever.

Wat bijzonder is aan de uitspraak van Marko, is dat hij in meervoud praat. Hij geeft één van de clausules toe, maar naar eigen zeggen zouden het er dus zomaar meer kunnen zijn. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Volg de testdagen van de Formule 1 live met F1 TV PRO!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws