Verstappen tempert verwachtingen: 'Weten het van Honda nog niet' Max Verstappen

Verstappen tempert verwachtingen: 'Weten het van Honda nog niet'

Door Christian Moerman 20 februari 2020 | 08:42


Max Verstappen heeft bij het Ziggo Sport-testjournaal aangegeven dat Red Bull tijdens de eerste dag de tests heeft kunnen voltooien die ze wilden doen. Honda is echter tot nu toe nog niet op de proef gesteld, meent de Limburger.

'De RB16 voelde gewoon goed, maar het belangrijkste is dat we ons programma kunnen doen en gewoon veel rondjes kunnen rijden. We willen veel dingen over de auto kunnen leren overdag en dat is gewoon goed gegaan', zo opent de Nederlander over zijn optreden tijdens de eerste testdag.

Hij wist maar liefst 168 ronden te rijden, de meesten ronden van alle coureurs op het circuit. Wel wist Mercedes meer ronden te rijden, maar deze waren verspreid over twee coureurs. Qua productiviteit een prima eerste dag voor Verstappen en Red Bull.

Wat heeft Verstappen gedaan?

De vraag is wat Verstappen precies gedaan heeft gedurende die enorme afstand die hij afgelegd heeft. Hij lichtte het tipje van de sluier: 'Op het circuit doe ikzelf natuurlijk ook veel ervaring op. We scannen allerlei functies en leveren vervolgens de data aan de ingenieurs.'

'De tijden zeggen echter nog niets. We moeten naar onszelf kijken en zien waar we nog kunnen verbeteren', concludeert de Red Bull-coureur. Hij klokt de op drie na snelste tijd gedurende de eerste testdag en moest de Mercedes-coureur evenals Racing Point-coureur Sergio Perez voor zich dulden.

Gaat Honda in 2020 leveren?

Jack Plooij haalde motorfabrikant Honda nog even aan tijdens het interview met de 22-jarige rijder. Plooij verwachtte dat hij tevreden zou zijn met de Japanners maar Verstappen hield zich in. Heeft Honda goed werk geleverd? 'Nou, dat weten we nog niet.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Volg de testdagen van de Formule 1 live met F1 TV PRO!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws