Albon: 'We hebben wat geprobeerd dat Verstappen gisteren ook gedaan heeft' Max Verstappen

Albon: 'We hebben wat geprobeerd dat Verstappen gisteren ook gedaan heeft'

Door Christian Moerman 21 februari 2020 | 08:45


Alexander Albon heeft zijn eerste testdag voor Red Bull erop zitten en is zeer tevreden over het resultaat. De Thaise-Brit wist niet zoveel ronden te rijden als zijn Nederlandse teamgenoot, maar heeft desalniettemin goed zaken gedaan voor Red Bull.

'Alles is in principe goed verlopen, we kenden de gebruikelijke kleine dingetjes op mijn eerste dag en moesten een paar kleine aanpassingen maken. Op het circuit ging het goed, de RB16 voelt lekker', zo opent de teamgenoot van Max Verstappen volgens Speedweek.

Albon merkt op dat Red Bull de problemen van vorig jaar verholpen heeft: 'Als ik kijk naar hoe makkelijk de auto te besturen is, weet ik dat we op bepaalde punten de Red Bull wilden verbeteren. Volgens mij hebben wij deze zwakke punten weggewerkt.'

Albon en Verstappen op één lijn

'De bolide voelt in elk opzicht competitiever dan die van vorig jaar. Gebaseerd op Max zijn commentaar, hebben we de lijn doorgezet. Red Bull heeft ter vergelijking samen met mij het een en ander geprobeerd dat Verstappen gisteren ook gedaan heeft', vervolgt Albon.

Albon's feedback was vergelijkbaar met die van de Limburger, een goed teken vindt hij zelf: 'Mijn opmerkingen kwamen vrijwel overeen met die van Verstappen, dus dat is voor mij positief. Het is fijn om eindelijk weer achter het stuur te mogen zitten. De eerste dag voor mij ging goed, die trend wil ik doorzetten. We wilden zo veel mogelijk ronden maken, dat is gelukt.'

Albon vol goede moed 2020 in

Albon sluit zijn verhaal af met een kleine ode aan Verstappen: 'Een jaar aan ervaring geeft mij het gevoel dat ik weet wat ik kan verwachten. Ik ken alle circuits, ik ken alle scenario's. Met Max naast mij kan ik veel leren, zijn snelheid staat nooit ter discussie.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws